Wysłany: Wto Maj 13, 2008 09:32 [all R] Ciekawy test olejow silnikowych
W sumie nie za bardzo wiedziałem gdzie dać ten temat ale chyba tu będzie oki olej ma w dużym stopniu wpływ na usterki silnika toteż miejsce odpowiednie
Chyba wcześniej jeździł na mobilu tak by wynikało z wlepki... następnie został zalany Valvo zrobiłem 2tys. km(w celu oczyszczenia silnika), olej spuszczony i zalany ponownie (oczywiście łącznie z wymiana filtra oleju w obydwu przypadkach) teraz czeka mnie kolejna wymiana po przejechanych 8tys.
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 07:37
o shit! moj Motul kiepsko wypadl przejechalem jak narazie 3kkm, ale chyba wkrótce wymienie na Valvoline, ale i tak nie ma gwarancji że europejski ma te same parametry jak ten z usa.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 15:12
Niedawo jezdziłem fodem fiesta jestem równiez klubowiczem www.fiestaklubpolska.pl
Uzytkownicy owych fiestek majac przebieg powyzej 100.000km polecaja olej MAXLIFE firmy valvoline
http://valvoline.pl/index_maxlife_gama.html#
jezdziłem fiesta na lotos 15w/40 minerał. palił olej nie starczało od wymiany do wymiany. po przeczytaniu artykułu z doswiadczenia jednego uzytkownikamozna tutaj zeknac
zmieniłem olej na ten MAXLIFE 10w/40 półsyntetyk. uprzednio wyplukalem silnik plukanka tej firmy i wlalem. balem sie ze to pol syntetyk a ja mialem mineral.
ale jednak spalanie oleju zmiejszylo sie znacznie rozruch auta takze byl lzejszy.
olej jak jest na stronie firmowej przeznaczony do silnikow z przebiegiem powyzej 100.000km.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 156 Skąd: Osiek k/Oświęcimia
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 22:57
dobryziom napisał/a:
następnie został zalany Valvo zrobiłem 2tys. km(w celu oczyszczenia silnika), olej spuszczony i zalany ponownie (oczywiście łącznie z wymiana filtra oleju w obydwu przypadkach) teraz czeka mnie kolejna wymiana po przejechanych 8tys.
Dokładnie mam tak samo.W obu autach mam Maxlife 10W40 i naprawdę nie narzekam.
W przypadku starej fiesty na LPG spalanie oleju wyrażnie spadło, w porównaniu z poprzednim Shell`em mineralnym.
Z dostępnością też mam nie najgorzej.Zamawiam i do 12 godz mam banieczkę 4 litry za jedyne 105 złociszy
_________________ Był Roverek....i jeszcze będzie !
Również leje Valvo Max Life.
Gdyby ktoś z Poznania chciał kupić, polecam firmę Maverick z Wieruszowskiej, za 5 litrów zapłaciłem we wtorek 94 złocisze.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 156 Skąd: Osiek k/Oświęcimia
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 09:00
Cytat:
Taka jedna uwaga dla chcących kupić Valvo kupujcie tylko w litrowych butelkach ponieważ wiadomo ze jest oryginalny i nie rozlewany...
Skąd ta pewność?Równie dobrze można rozlać do "jedynek" jak do "czwórek".
Ja właśnie nie ufam olejom,które wymieniają mechanicy prosto z beczek.
Przecież oni nawet sami mogą nie wiedzieć czym Ci auto zalewają.
_________________ Był Roverek....i jeszcze będzie !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum