Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
mam pytanie czy montował ktoś już może do swojego R400 lub MG ZS spryskiwacze lamp przednich ?
W niektórych modelach są one zamontowane fabrycznie , nie mam pojęcia od czego to zależy.
Zastanawiałem się nad kupnem od jakiegoś anglika takich spryskiwacz.
Pytanie moje brzmi czy ktoś ma wiedzę na temat ich działania tzn :
Czy obsługuje je ten sam silniczek co szybę ?
Czy wystarczy kupić tylko dysze , zamontować w zderzak i podłączyć jakoś do rurki od spryskiwania szyby ?
Ogólnie nurtuje mnie szereg pytań odnośnie adaptacji takich spryskiwaczy od innego Roverka w Roverku bez tego systemu.
czekam na pomoc i dziękuje za rady
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 13:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 20:51
Skiba napisał/a:
A ja się spytam: po co Ci spryskiwacze ?
Spryskiwacze są obowiązkowo montowane z ksenonami
Odpowiadam
Sam nie wiem po co mi one ... są takie ładne Nawet ja czasem nie rozumiem wielu moich działań ale najprościej wytłumaczyć moge to w ten sposób : to taka choroba , nazywa się MG Rover
O więcej nie pytaj Skiba bo nie będę potrafił odpowiedzieć Daruj mi
Możesz dokupić dusze + trójnik do wężyka od spryskiwacza szyb. Najłatwiejsze rozwiązanie Tylko nie wiem jak z ciśnieniem dla 4 dysz (2 lampy + 2 szyba czołowa). Może być za mało. Możesz też np. dokupić worek z pompką (np. od Poloneza) łatwo zamontować i schować pod maską + wężyki i dysze, wówczas masz niezależny oprysk lamp i szyby czołowej
Samą pompkę możesz podpiąć pod cokolwiek co ma 12V i masę a włącznik to już pikuś - przewód do kabiny, montujesz przycisk w wygodnym dla Ciebie miejscu i już Chyba, ze podepniesz zasilanie pompki pod obecną instalację od spryskiwaczy szyby, wówczas spryskując szybę, automatycznie z (np. drugiego worka z płynem) spryskujesz reflektory.
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 22:16
Kolejna mądra rada Skiba.
Dziękuję ślicznie
PS.Wciskam pomógł jako ,że jestem założycielem tematu i mam taki przywilej a chciałem podziękować za pomoc i wyskakuje mi tylko jakis regulamin . NIe wiem czy dodało się do Twojego konta , że udzieliłeś pomocy ?
Nic z tego nie kumam
...nieaktualne ...już dodałem ...działa .Thanks jeszcze raz Skiba
hehe, dzięki - dotarł Pomógł u mnie w podpisie to link do zasad i opisu samej funkcji. Punkty dodajesz za pomocą przycisku pod tematem (taki z zielonym ptaszkiem)
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 22:22
Skiba napisał/a:
hehe, dzięki - dotarł Pomógł u mnie w podpisie to link do zasad i opisu samej funkcji. Punkty dodajesz za pomocą przycisku pod tematem (taki z zielonym ptaszkiem)
Tak , już wiem przyda się na przyszłość.
Jeżeli zdecyduję sie na operację montażu spryskiwaczy to na pewno się pochwalę efektem działań i opowiem o moich wrażeniach.
Żeby spryskiwacze lamp miały sens, to musi być za$#%ste ciśnienie, którego nie da zwykła pompka.
Logicznie - gdyby nie wycieraczki, to jak by wyglądała szyba 'popsikana' tylko ze spryskiwacza?
W starej Favoritce miałem sprysk lamp i tam było takie ciśnienie, że rękę prawie urywało ale lampy myło elegancko
[ Dodano: Sro Maj 28, 2008 23:58 ]
Krótko mówiąc - albo montować dedykowany (niekoniecznie do R ) spryskiwacz i wtedy będzie OK, albo kombinować i będzie 'ozdóbka'
szkło, to tylko szkło, nawet jak plastykowe
Istnieją podobno cudowne wynalazki, których samo posiadanie w bagażniku już powoduje oczyszczenie całego przodu auta nawet z rozbitego robactwa.
Ale nie musisz wierzyć reklamie
:hahaha: szkło, to tylko szkło, nawet jak plastykowe
Istnieją podobno cudowne wynalazki, których samo posiadanie w bagażniku już powoduje oczyszczenie całego przodu auta nawet z rozbitego robactwa.
Ale nie musisz wierzyć reklamie
hehe, no tak ale .. zalej zbiorniczek od spryskiwaczy wodą pojeździj, a potem zalej dobry płyn .. ja różnicę widzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum