Wysłany: Czw Maj 29, 2008 07:37 [R620] Alarm oraz zamek centralny
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, zakupiłem wczoraj cudownego Rover-ka 620 SDi 1996r.
Zastanawia mnie jedno, czy do zamka centralnego i alarmu które uruchamiane są z kluczykiem można w jakiś sposób dorobić/dokupić pilota?
Pozatym mam jeszcze jednen problem - mam dwa kluczyki z czego jeden otwiera i odpala samochód bez problemu natomiast drugi tylko otwiera ale nie da sie nim odpalić autka
Domyślam sie że chodzi tu o immobilaizer, czy da sie go jakoś naprawić? Czy miał ktos podobny problem?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 07:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 07:41
Masz pilota z dwoma przyciskami, a kluczyk jest gruby? Czy cienki łamany?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
sterfanX, czy kluczyk ktorym nie da sie odpalic auta jest czerwony? Na obydwu jest napis Rover? Pilota moze i da sie zaprogoramowac do Twojej centralki lecz nie wiem czy jest to oplacalne koszt okolo 200zl, nie lepiej kupic cala centralke wraz z pilotem?
Można, dokupić pilota, dorobić kluczyk z immo, wszystko można Udaj się do dobrego zakładu specjalizującego się w dorabianiu kluczyków z immo. U mnie w ZG dorobienie kluczyka z immo do R kosztuje ok. 120 zł. Kodowanie pilota ok 200 zł.
sterfanX, wystraczy ze wymienisz centralke z bagaznika ta po prawej stronie na kompletna z pilotami, bedziesz mogl zalaczac i centralny i alarm pilotem... Kupuj ta po 96 roku...
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 13:49 ]
Drodzy koledzy, zastanawia mnie jeszcze jedno.
Mój alarm uruchamia się w momencie przekręcenia kluczyka w zamku i załączenia zamka centralnego, więc zastanawiam się czy nie wystarczył by zakup i montaż sterownika zamka centralnego. Tzn zastanawiam się czy alarm załączy się w momencie gdy zamontuje taki sterownik i zamknę zamek z pilota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum