Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 36 Skąd: Żmigród / Wrocław
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 20:36
też mam taki grill i dodatkowo jeszcze wlot w zderzaku
skiba pod tym adresem znajdziesz zdjecia mojego R z takim samym grilkiem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5333651
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Na gładko wszystko przytopilem lutownica i nożykiem poobcinałem resztki.
Prysnełem czarnym matem, żeby szary kolor nie wystawał zza siatki. Siatkę wyciełem nożyczkami do papieru ciut wieksza i pozaginałem kombinerkami. Wsadziłem ją między chromowaną część a pierścień( w którym były szczerby).
Chromowana część odtłuściłem i zakleilem taśma, środek pokryłem 2 warstwami czarnego matu.
Użyłem dość drogiego ale według mnie najlepszego sprayu firmy Forch, nie zostawia smug i nie widać, że malowano spayem
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
To nie jest tak trudne jak się może wydawać Wystarczy trochę czasu i chęci i widać jak ładnie można zmienić grilla
Gorzej jest jeśli ktoś (tak jak ja:P) zdecyduje się usunąć znaczek z grilla
wtedy już trzeba się więcej pobawić, bez szpachli się nie obejdzie by zakleić dziury i ładnie to wyrównać. Nie ma się też co spieszyć, bo jak szpachla siądzie to trzeba robić poprawki bo na lakierze widać jak cholera
Bo akurat po wycięciu tego środka ze znaczkiem, zostają dziury do góry i na dole Więc trzeba to jakoś zatkać... No chyba że myślisz o wtopieniu jakiegoś plastiku. Ale to i tak trzeba wyrównać, moim zdaniem bez szpachli się nie obejdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum