Wysłany: Pią Maj 30, 2008 14:40 [R620] Pompka paliwa
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam , mam pytnaie odnośnie pompki paliwa własnie w tym rowerku, czy mozna ja jakoś tymczasowo wylączyć tak aby rowerek odpalał tylko i wyłącznie z gazu ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 14:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A ja myślałem że tylko wtryskiwacze są wyłączane przez emulator wtrysku a pompa nadal pompuje by wrazie potrzeby szybko przełączyć się na benzynę ?
To czy da radę odpalić na gazie zależy tylko od instalacji gazowej, w pierwszej generacji można to było zrobić bez problemu(chodz widziałem też takie na których nie można było tego zrobić). Ja mam II generacje ze sterownikiem Bingo i tam nie ma możliwości odpalania na gazie. W sumie ja tam nigdy nie widziałem sensu odpalania na gazie choć wielu moich znajomych tak odpala auta od lat i działają podobno bez problemowo. Ale z drugiej strony ciecz jest zimna a przez to trudniej odparować gaz, zimny silnik większe luzy a przez to więcej gazu przedostaje się przez pierścienie do silnika.
No dokładnie, dlatego zastanowiło mnie dlaczego piszesz o odłanczaniu pompy.
Tak w sumie to samo pytanie jest dziwnie sformułowane i nie bardzo wiadomo na 100% co autor chce uzyskać i z jakiego powodu.
A wiec koledzy , zrozumieliście o co chodzi. dziękuje za wypowiedzi.co do dziwnego pytania, to chodzi o to ze chce cos zaladoowac do baku i nie chce zaeby pompka sie spaliła Jeszcze jedno pytanie gdzie jest stary RAVE ? sciagnołem włsnie ten nowy ale nic nie ma o roverkach seri 600?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum