Wysłany: Czw Cze 05, 2008 18:32 [R200 1.4Si 97r] Denerwujące piszczenie z lewej strony auta
Witajcie.
Ostatnio w momencie kiedy ruszam i zazwyczaj kiedy jadę wolniej to strasznie piszczy mi z lewej strony auta!coś jakby w kole, nie wiem.Jest to bardzo denerwujące.Dźwięk przypomina cięcie fleksem!Czy ktoś mógłby mi pomóc?jak to naprawić?czy konieczna jest wizyta u mechanika czy samemu też można spróbować;-)
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 18:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 18:50
może łożyska na piaście koła, albo przeguby.
to mi przychodzi do głowy, to przy skręcaniu czy w jakiej sytuacji ? spróbuj skręcić koła w jedna stronę do końca i powolutku jechać.
Ten dźwięk jest raczej taki metaliczny.Pojawia się przy ruszaniu i takiej wolnej jeździe i chyba bardziej gdy skręcam kierownicą w lewo.Przeguby chyba nie bo nie ma tego charakterystycznego strzelania. Może rozrząd albo pasek?
rozrząd jest z prawej i jakby piszczał, to daleko byś nie zajechał...
sprawdź, czy osłony tarcz Ci nie ocierają... coś podobnego miało miejsce na zlocie (przeda Krzysiek ). interwencja Mariusza i po minucie cisza
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 11:54
Mozliwe ze blokuja ci sie hamulce. Mialem to samo, piszczalo bardziej gdy skręcałem. Wymienilem klocki i tarcze bo i tak trzeba juz bylo wymienic i teraz jest ok. Sprawdz zaciski hamulcow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum