Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witajcie;)
Mam dość nietypowy przypadek. Rover 400 2.0 SDi, w któym w przerwie międzysezonowej przestała działać klima. Sprawdzałem sprężarkę na krótko i się załancza. Sprawdzałem włącznik i jest ok. Również sterownik jest ok (sprawdzałem kilka innych). Po włączeniu załancza się wentylator a nie załancza sie sprężarka. Bezpieczniki też ok.
Skończyły mi się pomysły
Moze ktos ma coś jeszcze na myśli?
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 20:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 22:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To już zostawiam jako ostateczność. Miałem go dziś na kilkanaście minut bo to autko koleżanki ale pewnie jak sie go dorwe jeszcze to pewnie i przewody pójdą do sprawdzenia
sTERYD napisał/a:
czujnik temperatury oleju
o tym nie pomyślałem tylko co to ma do klimatyzacji
jest bezpośrednią przerwą w obwodzie klimy, jeśli jest zbyt wysoka temperatura oleju, to klima nichuchu
brt jeżdzi na krótko od paru lat i nie narzeka
Tomi_114 napisał/a:
sTERYD napisał/a:
presostat
ke?
czujnik wysokiego/niskiego ciśnienia na parowniku (triple cośtam na schemacie), pilnuje, żeby ciśnienie w układzie nie wzrosło za bardzo, ale również, żeby nie było zbyt niskie (to on nie pozwala włączyć klimy jak nie ma czynnika )czasem pada tak, że ciśnienie jest zawsze za wysokie, i klima się nie włącza, czasem tak, że jest zawsze odpowiednie i jest mniej wesoło
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Cudak z zielona wtyczką w parowniku? bo to tez obstawiałem ale nie wiedziałem ze sie to tak wymyślnie nazywa. Najlepsze jest to ze auto było dziś na serwisie gdzie zajmują się tylko klimatyzacją i nic nie powiedzieli
Miałem podobny problem kompresor sie nie załączał, a gdy podłączyłem go na krótko wszystko ładnie chodziło. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, przekaźniki, włącznik i nic. Brt miał racje poleciał czujnik oleju ale spiąłem go na krótko i wszystko ładnie śmiga
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum