Wysłany: Sob Cze 07, 2008 21:39 [R416] Kontrolka poduszek powietrznych
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
witam,
jestem świeżym posiadaczem ROVERA 416 Si 96 r - dzisiaj zauważyłem że podczas włączonego zapłonu nie świeci się kontrolka SRS. W instrukcji pokazane są 2 kontrolki SRS na środku oraz po prawej stronie pod wskaźnikiem poziomu paliwa.
Moje pytanie do was: od czego zacząć sprawdzanie - możliwe że to zwykłe przepalenie żaróweczki ?
pozdrawiam Marcin
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 21:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 21:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie pali się w ogóle, są 2 poduszki,
dzisiaj montowałem radio, zwarłem i strzelił bezpiecznik od radia, sprawdziłem na schemacie i wymieniłem co zauważyłem to wisząca wiązka kabli w czarnym oplocie zakończony szeroką czarną kostką (raczej oryginał) może ta wiązka ma jakiś związek z SRS ?
nie pali się w ogóle, są 2 poduszki,
dzisiaj montowałem radio, zwarłem i strzelił bezpiecznik od radia, sprawdziłem na schemacie i wymieniłem co zauważyłem to wisząca wiązka kabli w czarnym oplocie zakończony szeroką czarną kostką (raczej oryginał) może ta wiązka ma jakiś związek z SRS ?
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 10:46
JEŚLI wogóle się nie świeci wywal licznik i zobacz czy jest na swoim miejscu , często przychodzą auta z taką usterką i większość mają wyciągnięte lampki
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
WITAM,
chyba znalazłem rozwiązanie, wymontowałem zegary i co sie okazało że wogóle nie ma żaróweczki w miejscu kontrolki SRS, ale po włożeniu też nie świeciła sie kontrolka. Doszedłem do tego że nie może się świecić bo na tej zielonej foli jest tylko jedna ściezka zrobiona nie ma połączenia. Znalazłem z wiązki wyprowadzoną żaróweczkę włożoną pod kontrolkę silnika jednak kontrolka ta sie nie zapalała przy uruchomieniu silnika.
poniżej zdjęcia
czerwone kółko kontrolka SRS
zielone kółko kontrolka silnika
CZY TO JEST PRAWIDłOWE ROZWIąZANIE ?
TERAZ KONTROLKA SRS ZAPALA SIę I GAśNIE PRZY URUCHAMIANIU SILNIKA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum