Wysłany: Sob Cze 07, 2008 11:32 [R214i 96] Klimatyzacja
Dzis 1 raz zawiało chłodem i nie ma nieszczelnosc! W zwiazku z tym pytanie, jak mam ustawic klime by bylo najlepiej , chodzi o te dwa suwaki , obieg zewn/zamk slyszaelm ze ma byc w połowie, i ten po lewej suwak jak ma byc ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 11:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli chcesz szybko schłodzić wnętrze auta, ustawiasz obieg wewnętrzny i pokrętło temperatury max w lewo. Są osoby jeżdżące tylko na obiegu wewnętrznym, inne jeżdżą tylko na zewnętrznym. Reguły nie ma. Zobacz sobie z Rave jak wygląda tabela przedstawiająca zależności temp na wylocie do temperatury powietrza pobieranego do schłodzenia.
Jeżeli chcesz szybko odparować szyby, ustawiasz dowolny obieg (wew/zew) + pokrętło temp w połowie.
Obieg wewnętrzny dobry jest na szybsze schłodzenie auta, albo na jazdę za jakimś 'śmierdzielem'. Poza tymi przypadkami jeżdżę na zewnętrznym, bo inaczej można się udusić
Pokrętło temperatury na niebieskie (do oporu - w końcu ma chłodzić). Chyba, że chodzi tylko o odparowanie szyb, to ustawienie temp. jest bez znaczenia raczej.
Obieg wewnętrzny dobry jest na szybsze schłodzenie auta, albo na jazdę za jakimś 'śmierdzielem'. Poza tymi przypadkami jeżdżę na zewnętrznym, bo inaczej można się udusić
Ja zaczynam jazdę z obiegiem zewnętrznym, a jak się auto schłodzi to daję obieg wewnętrzny
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
w R200 jest mozliwosć połowicznego ustawienia wew/zew i ja z niej dość często korzystam. Zazwyczaj po schłodzeniu wnętrza wystarczy dac na 1 lub 2 bieg went. i to wystarczy. ponadto jak dasz nawiew szyba + nogi oraz lewy suwak dasz na niebieskiego ludzika, to bedzie ci wiało równomiernie zimne powietrze z wszystkich nawiewów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum