Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: nowa sol
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 11:26 [R416] Jakie świece zapłonowe?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam pytanie odnosnie swiec jakie konkretnie ma byc ich typ do mojego Rovera, chodzi mi o firme i o dokladny typ swiecy bo mam zawsze problem w sklepach jak zamawiam jakas czesc to musze potem wymieniac bo mi nie taka zamowia . Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 21:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 11:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: nowa sol
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 11:46
O widzisz nawet tego nie wiedzialem , myslalem ze sa jakies specjalne do gazu dobrze ze rozjasnile mi umysl bo ja narazie to nic o samochodach nie wiem mam pierwszy samochod od moze 2 miesiecy i dopiero to wszystko poznaje . Dzieki za odpowiedz.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 13:53
piter34 napisał/a:
Na LPG montuje się takie same świece jak na benzynie. Świece "do gazu" to chwyt marketingowy.
No popatrz a MG Rover do samochodów z fabryczną instalacją LPG zaleca stosowanie innych świec...
No popatrz a MG Rover do samochodów z fabryczną instalacją LPG zaleca stosowanie innych świec...
Uchyl rąbka tajemnicy i napisz jakie to świece i czym się różnią od tych "zwykłych" oraz dlaczego wg MG ROVER są lepsze do LPG
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 15:11
piter34 napisał/a:
Tomi napisał/a:
Uchyl rąbka tajemnicy i napisz jakie to świece i czym się różnią od tych "zwykłych" oraz dlaczego wg MG ROVER są lepsze do LPG
Dobierając części do samochodów produkowanych od 99 roku, do dyspozycji jest świeca platynowa, (tzw. "long life" o indeksie NLP100290) i świece przezanczone do LPG (opis: " LPG Conversion", o indeksie NLP000090). Świece NLP000090 są odrobinę tańsze od NLP100290, z czego wnoszę, że marketingu tu nie ma.
Świece NLP000090 są odrobinę tańsze od NLP100290, z czego wnoszę, że marketingu tu nie ma.
Może nie są platynowe i stąd niższa cena?
Do poprawnej pracy instalacji LPG nie są potrzebne żadne cudaczne świece o odstępie elektrod, liczbie elektrod itp. różnej od zwykłych świec.
Oczywiście powstały takie produkty jak "świece do LPG" i niektórzy zalecają je używać, ale nie dają one żadnych korzyści w porównaniu do "tradycyjnych" świec.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum