Mam dwa pytanka:
1. Co jest w moim Roverku pompa paliwa czy pompa wtryskowa i gdzie się ona znajduje?
2. Czy przytkany (zabrudzony) filtr paliwa może być przyczyną uszkodzenia ww. pompy?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja się o to tak dopytuję, ponieważ jechałem dzisiaj na wymianę rozrządu i inne takie i mi auto stanęło na środku skrzyżowania i nic.
Zamilkło charakterystyczne bzyczenie przy przekręceniu kluczyka, paliwo mi się cofnęło z filtra paliwa i kolega mnie musial holować do mechanika.
2, 3 dni wcześniej już jakieś objawy były tzn. przy odpalaniu i podczas jazdy skakały obroty, czasami czarna chmura spalin za autem się pojawiała.
A teraz nie mogę nawet odpalić
Podpompuj paliwo gruszką przy filtrze i wówczas spróbuj odpalić. Skoro cofa Ci się paliwo, to możesz, albo wymienić gruszkę, albo założyć zaworek zwrotny.
Brak bzyczenia, po przekręceniu kluczyka może być spowodowany urwanym przewodem przy pompie. Sprawdź wszystkie kable przy pompie.
No właśnie jeśli chodzi o tą gruszkę to jej chyba nie posiadam.
Patrzyłem z każdej strony i nic nie zauważyłem. W którym miejscu ma ona być?
Między małym filtrem paliwa a dużym? Czy przed małym?
Może ma ktoś fotkę?
A jeśli chciałbym dokupić to jakiej średnicy powinno być we/wyj tej gruszki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum