zerwała mi sie linka gazu w r25 2.o td 2000r czy to jest normalne w tym samochodzie? gdzie ja teraz dostane taka linke? i czy wam tez tak ciezko chodzi gaz bo mi strasznie cieżko. linka urwala sie gdzies przy pedale. prosze o jakies konkretne odpowiedzi? co z tym zotbic zeby to lżej chodzilo? linka w pancezu chodzi leciutko
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 08:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zerwała mi sie linka gazu w r25 2.o td 2000r czy to jest normalne w tym samochodzie? gdzie ja teraz dostane taka linke? i czy wam tez tak ciezko chodzi gaz bo mi strasznie cieżko. linka urwala sie gdzies przy pedale. prosze o jakies konkretne odpowiedzi? co z tym zotbic zeby to lżej chodzilo? linka w pancezu chodzi leciutko
Problem ciężko chodzącego gazu: weź w strzykawkę trochę oleju i wstrzyknij w linkę po przesmarowaniu będzie elegancko chodziło.
dzwonilem ale nie maja linki. na zamowienie i trzeba czekac tydzien czasu. wydaje mi sie ze to jest wina potencjometra poniewaz on ciezko chodzi. czy mozna cos z tym zrobic czy kupie druga linke i znowu sie zerwie???
dzwonilem ale nie maja linki. na zamowienie i trzeba czekac tydzien czasu. wydaje mi sie ze to jest wina potencjometra poniewaz on ciezko chodzi. czy mozna cos z tym zrobic czy kupie druga linke i znowu sie zerwie???
Miałem dokładnie to samo, o strony potencjometra wpuść trochę oleju i powinno być ok!.
Czy jak dodajesz gazu poprzez potencjometr to masz tak mocny opór że nie jesteś tego zrobić jednym palcem?
no raczej jednym palcem to bym napewno nie wcisnal pedalu gazu. to znaczy mam oleju nalac na potencjometr? do niego wlac?
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 10:36 ]
no bo mowie ze linka w pancezu dobrze chodzila. a ten potencjometr bardzo ciezko chodzi jak go tak palcem wciskalem. i dltegoo ze tak ciezko chodzil to mi sie wydajr ze dlatego sie zerwala ta linka
no raczej jednym palcem to bym napewno nie wcisnal pedalu gazu. to znaczy mam oleju nalac na potencjometr? do niego wlac?
hmmmm..... kondziu270 ja pytałem się o potencjometr a nie pedał
na zdjęciu tam gdzie czerwona kropka masz wyjście linki tam masz wpuścić olej.
Tam gdzie zielona masz potencjometr i pytam sie czy możesz go jednym palcem ruszyć?
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 10:50 ]
kondziu270 napisał/a:
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 10:36 ]
no bo mowie ze linka w pancezu dobrze chodzila. a ten potencjometr bardzo ciezko chodzi jak go tak palcem wciskalem. i dltegoo ze tak ciezko chodzil to mi sie wydajr ze dlatego sie zerwala ta linka
potencjometr będzie ciężko chodził bo jest na sprężynie. Ale jednym palcem czując opór powinneś spokojnie regulować gaz
potencjometr tak jednym palcem normalnie moge ruszyc ale ciezko chodzi? a linka sie zerwala przy pedale i jak ja wyciagalem z pancerze to leciutko wyszla
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 11:20 ]
a mozna wymienic ta sprezyne na potencjometrze? moze to dlatego tak ciezko chodzilo
? a ja nadal nie wime skad linke wziasc teraz? słyszalem ze na krakowskiej jankach jest auto linka i tam dorabiaja wszystkie linki ... tylko czy ona bedzie dobra ta linka i ile wytrzyma...? cena powiedzieli telefonicznie ze 100 zl
potencjometr tak jednym palcem normalnie moge ruszyc ale ciezko chodzi? a linka sie zerwala przy pedale i jak ja wyciagalem z pancerze to leciutko wyszl
to że leciutko wyszła nie znaczy że będąc naciągnięta chodziła tak samo!!!!.
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 11:26 ]
kondziu270 napisał/a:
a mozna wymienic ta sprezyne na potencjometrze? moze to dlatego tak ciezko chodzilo
nic nie wymieniaj ma to chodzić tak jak chodzi.
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 11:31 ]
kondziu270 napisał/a:
słyszalem ze na krakowskiej jankach jest auto linka i tam dorabiaja wszystkie linki ... tylko czy ona bedzie dobra ta linka i ile wytrzyma...? cena powiedzieli telefonicznie ze 100 zl
Cena dobra!. Jeśli Panowie znają się na rzeczy zrobią Ci taką linkę bez problemu.
Wytrzyma tylko mnie się posłuchaj i zrób jak Ci mówię.
Przesmaruj tak jak ci mówiłem i będzie dobrze robiłem już to w dwóch 25 i za każdym razem pomogło.
A potencjometrowi daj spokój bo jeszcze większej biedy narobisz.
Spokojnie poczekaj na nową linkę zamontuj i wtedy zobaczysz co i jak
Linki bym jeszcze poszukał na Allegro z jakiejś rozbitej, poza tym nie chce mi się wierzyć że w Warszawie jej nie znajdziesz
OK. NO TO DZIEKUJE BARDZO. W PNIEDZIALEM ALBO WE WTOREK BEDE MIAL TO JUZ ZROBIONE ... TO NAPISZE JAK CHODZI. I OLEJ TAM WPUSCIC GDZIE MOWILES TAK? NAWET PRZY ZAKLADANIU NOWEJ LINKI? A PANCEZ MA ZOSTAC TEN SAM? TYLKO LINKE NOWA KUPIC I ZALOZYC I PRZESMAROWAC? A MOZE JA CALA NASMAROWAC PRZED WLOZENIEM?
OK. NO TO DZIEKUJE BARDZO. W PNIEDZIALEM ALBO WE WTOREK BEDE MIAL TO JUZ ZROBIONE ... TO NAPISZE JAK CHODZI. I OLEJ TAM WPUSCIC GDZIE MOWILES TAK? NAWET PRZY ZAKLADANIU NOWEJ LINKI? A PANCEZ MA ZOSTAC TEN SAM? TYLKO LINKE NOWA KUPIC I ZALOZYC I PRZESMAROWAC? A MOZE JA CALA NASMAROWAC PRZED WLOZENIEM?
Witam, szukam linki gazu do Rover 25, disel 2.0, 101KM, 2003r...może polecicie jakiś dobry sklep, serwis gdzie mogę zadzwonić lub napisać z zapytaniem? Serdecznie dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum