Witam wszystkich na początku i mam nadzieję, że szybko mi pomożecie, gdyż mam zakupy w bagażniku A więc tak jak w temacie: otworzyłam bagażnik, włożyłam zakupy, zamknęłam.......Po czasie chce otworzyć bagażnik a tu nic, zaciął sie! Przycisk do otwierania bagażnika reaguje tak jakby był otwarty. Od tyłu nie mogę sie dostać, gdyż blokuje klapa. Czy sama dam radę coś zrobić (ale chyba nie?), gdzie z taką usterką się skierować?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kasjo guziki do odchylania siedzeń są dostępne od strony bagaznika ale: opcja pierwsza. jak masz choda rękę i nie boisz się podrapania to mozna spróbować jakoś wcisnąć łapkę i odchaczyć kanapę. Te rygle są mniej więcej 25 - 30 cm od góry oparcia i jakies 20 cm od brzegu półki. Opcja druga to jesli ręką sie nie da, to wygiąć kawałek sztywnego drutu i próbować tym drutem odhaczyć rygle oparcia Ja bym jednak próbowal przede wszystkim dostac sie łapką do rygla
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 21:59 ]
AAA i nie blokuj spowrotem siedzenia, gdyż tylko od środka da się odblokować klapę do naprawy trzeba bedzie zapewne zdjąć wewnetrzną osłonę i sprawdzić co umarło
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 21:31
Ok ręce mam pocharatane, ale zakupy uratowane. Odchaczyć ten rygielek nie było łatwo. Teraz co dalej do kogo z tym bagażnikiem mam się udać? Dziękuję za pomoc
Teraz do jakiegoś kumatego mechanika będzie musiał od strony bagażnika zdjać osłonę (dwie srubki pod szybą a reszta na zatrzaskach) a później zobaczyć co się stanęło. tam jest takie cięgno pomiędzy zamkiem a guzikiem. Moze ono spadło
??Ja mogę otworzyc swoją kanapę od środka... Fakt, mam od wewnątrz bagażnika "klameczki", ale mam też taki krótki rygielek średnicy 10mm, na tej szerszej części kanapy, tak że mogę go podnieśc i odblokowac kanapę.
Ja wczoraj nie mogłem otworzyć bagażnika.
Okazało się, że przewody w tym gumowym wężyku po prawej stronie totalnie się poprzecierały i centralny w klapie nie działał.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum