Wysłany: Wto Cze 17, 2008 19:50 [R200 1.4i 97r] nie działa wspomaganie
Witam,
Wspomaganie w moim roverku w czasie jazdy nagle "zdechło".
Znalażłem przyczyne: jest to zerwany pasek i uszkodzone kółko (łozysko) <z gory przepraszam za brak fachowego nazewnictwa>
A problem mam taki: zamowiłem w sklepie to kółko i nowy pasek... mechanik wymontował mi starą, zepsuta czesc i tu małe zdziwko: nowa czesc i stara roznią sie od siebie sposobem montowania oraz wielkoscia,szerokością...
w czym tkwi problem? niby w katalogach z czesciami nie ma innych niz te co dostałem od sprzedawcy:
Rolka napinacza paska wieloklinowego
RUVILLE
56117
Rolka napinacza paska wieloklinowego
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: EVR56117
Cena brutto: 156,31 zł
nazwa: Rolka napinająca pasek klinowy
opis : EVR rolka napinacza paska ROVER 200,400 1.4 16v
producent: EVR
W MAGAZYNIE: >9
Ograniczenia
Średnica zewnętrzna [mm]: 70
Szerokość [mm]: 20
Urządzenia napędzane: agregat napędzany: pompa wspomagania układu kierowniczego
moja jest płaska(nic z niej nie wystaje) i jest wezsza/mniejsza
czy sprzedawca zle szuka? rover 200 1997r 1,4 75koni
Ostatnio zmieniony przez MaciejZiele Sro Cze 18, 2008 13:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 15:09
Cytat:
Ja mam pytanie jaki płyn wlewa sie do wspomagania? Moj jest niebieski i tyle o nim wiem a jest go ponizej kreski minimum i wypadło by dolać.
Kup jakikolwiek zgodny ze specyfikacją dexron2d i w niebieskim kolorze.
PS>Było już o tym milion razy na forum więc na przyszłość proszę najpierw się troszkę wysilić i poszukać . A tak poza tym, to temat dotyczy zupełnie innego problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum