Mam od paru dni maly problem, zacial sie zamek w klapie bagaznika i za cholere nie moge go otworzyc. Jak pstrykam pilotem, to widac ze sie odblokowuje niby ale wciskam i nic z tego. Ja go odblokowac od srodka i co moze byc tego przyczyna?
Najlepsze ze zamek zablokowal mi sie po tym jak wyjechalem do Trojmiasta w sprawach sluzbowych, a w srodku ubrania, kosmetyki.. dobrze ze da sie od wewnatrz dostac wyciagajac szpile kanapy (choc latwo nie jest).
Mam od paru dni maly problem, zacial sie zamek w klapie bagaznika i za cholere nie moge go otworzyc. Jak pstrykam pilotem, to widac ze sie odblokowuje niby ale wciskam i nic z tego. Ja go odblokowac od srodka i co moze byc tego przyczyna?
Najlepsze ze zamek zablokowal mi sie po tym jak wyjechalem do Trojmiasta w sprawach sluzbowych, a w srodku ubrania, kosmetyki.. dobrze ze da sie od wewnatrz dostac wyciagajac szpile kanapy (choc latwo nie jest).
Też tak miałam, trzeba ściągnąć boczek z klapy (tz od środka się wczołgać ) czy jakkolwiek by to nazwać i tam z drugiej strony zamek jest taki jakby plastikowy i to lubi się blokować. U mnie pomogło psiknięcie wd-40
Trochę chaotycznie i mało fachowo, ale zakręcona dzisiaj jestem
Chyba zamek sie przestraszyl i sam sie odblokowal Jak zwykle po otwarciu samochodu z przyzwyczajenia sprobowalem otworzyc bagaznik i szok.. zaskoczyl ^^
Chyba zamek sie przestraszyl i sam sie odblokowal Jak zwykle po otwarciu samochodu z przyzwyczajenia sprobowalem otworzyc bagaznik i szok.. zaskoczyl ^^
Wpsikaj smaru silikonowego do "dziurki" w zamku na tylnej klapie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 06:14
piter34 napisał/a:
Yog-Sothoth napisał/a:
Wpsikaj smaru silikonowego do "dziurki" w zamku na tylnej klapie.
Fakt olej silikonowy dobry na wszystko. W domu tak sobie w zawiasy szafek w kuchni napsikałam, że teraz się same otwierają
jak nie wyskoczy Ci do konca zamek po otwarciu i zamkniesz klape i centralny to pozniej nie otworzysz bagaznika... tez ostatnio to przerabialem... musisz naoliwic tak jak juz wyzej wspomniali.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum