Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam, tak jak w temacie. Mam klimatyzację ale nie działa. Myślałem już o braku freonu ale podczas uruchamiania klimatyzacji nie zaobserwowałem spadku obrotów silnika co da się zauważyć w innych autach. Czy może to być sprężarka? Jeśli tak to co może być z nią nie tak? Gdzie ona się znajduje i jak to sprawdzić? Może jakiś bezpiecznik? Pomóżcie proszę. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 21:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
karasbp, gdy jest brak czynnika bądź jego mała ilość sprężarka nam się nie załączy... Sprężarka jest tuż przy alternatorze i idą do niej aluminiowe rurki...
szkoda napełniać freonem jak nie mam pewności czy wszystko jest wporządku ze sprężarką
Po 1., to już od dawna nie używa się freonu
2. Jak podjedziesz do zakładu zajmującego się klimami, to najpierw sprawdzą szczelność a dopiero potem napełnią czynnikiem (R134). Wtedy sprawdzasz, czy działa W razie, gdyby nie działała, każ odessać czynnik - zmniejszysz koszty - i wtedy ew. naprawa
witam,mi jeszcze do niedawna tez nie dzialala ale ja czynnik mialem, wentylator sie zalaczal a klima nie chlodzila, okazalo sie ze padl czujnik temperatury oleju. pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum