Ja osobiście bym lamp w stylu Lexus nie montował , zrobiły się one już takie trochę nie na czasie , żeby się inaczej dziwnie nie wyrazić.
To jest oczywiście moje osobiste zdanie ... i tym , którzy chcą je kupić życzę powodzenia i miłej obsługi
[ Dodano: Sro Sty 23, 2008 15:50 ]
Jeżeli chodzi o xenony to mogę się podzielić trochę info bo zamontowałem je w swoim MG ZS
Długo się zastanawiałem nad tą decyzją , niestety nie ma możliwości kupna u nas oryginalnych lamp xenonowych dlatego wchodziła w grę tylko przeróbka.
Zajęło mi to trochę czasu aby działały one jak najlepiej i nie oślepiały innych ale teraz efekt jest niesamowity.
W skrócie powiem ,że kupiłem jeden z zestawów oferowanych np. na allegro .Jeden z tych droższych :-( . Jasność światła to 5000 kalvinów ( świecą bardziej na biało niż niebiesko czy fioletowo - nie są takie obciachowe jak montuje nie którzy:-) fani wiejskiego tuningu.
Ważne jest ,żeby było nie więcej niż 6000 kalvinów bo inaczej przy lampie nie soczewkowej robi się efekt zbyt niebieskiego światła co w efekcie skutkuje oprócz wiejskiego wyglądu również pogorszeniem widoczności.
Przed i po montażu światła kilkakrotnie ustawiałem na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej po to aby uniknąć w przyszłości oślepiania innych kierowców.
Jak wiadomo oryginalny system Xenonów potrzebuje spryskiwaczy ciśnieniowych oraz samopoziomowanie a to auto nie jest niestety w te cuda wyposażone ale lampy działają bardzo ok i nie miałem dotąd problemów ani z policją ani z jakością ich działania.
Dodaje ,że jeszcze nikt nie dał mi odczuć ,że oślepiają , polecam.
serio wam sie podobają takie lampy? czy sobie jaja robicie... one są oki jak są seryjnie założone, ale jak wkładasz je do Rovera , MG to tak jak założenie neonów lub naklejka na tylna szybę... ja bym sie wstydził jeździć po mieście
oczywiście ze krytykuje bo idea Tuningu jest poprawa seryjnej części na graty o lepszych parametrach... a tu sie nasuwa pytanie w czym one jest lepsze?
ale nie rozumiem co tu radzić... albo tak albo nie... żadnych właściwości takie lampy nie maja oprócz tego ze sie mogą podobać lub nie
PS Tuning wizualny przeplata sie z mechanicznym...
większe felgi to nie tylko fajny wygląd tylko tez przyczepność
obniżone zawieszenie to nie tylko lansik tylko szybsze zakręty
lotki spojlery to nie tylko wzrok przechodniów tylko aerodynamika samochodu
żadnych właściwości takie lampy nie maja oprócz tego ze sie mogą podobać lub nie
...właśnie dlatego jest to kącik tuningu "wizualnego"
Rozumiem, że się Tobie nie podobają, wstydziłbyś się itp., ale innym się podoba, są dumni z oryginalnego wyglądu ROVERka i niech tak zostanie. Nie naśmiewaj się z nich
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum