Wysłany: Sob Cze 28, 2008 17:36 [R200 1.4 16V] Nowe przewody zapłonowe potrzebne.
W zeszłym roku wymieniłem przewody WN, ponieważ były popękane. Nowe, firmy Bosch po jakichś 12kkm zaczęły mi "gubić" iskrę. Najgorsze jest to, że iskry przeskakują na wszystkich pięciu kablach. Probowałem je łatać aerozolami do kabli WN lecz to nie pomogło.
Czy trafiłem na jakieś felerne, czy może problem tkwi gdzie indziej.
Pomóżcie mi wybrać nowe przewody.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 17:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolega w R200 ma takie przewody Bosch jak ja, jeździ na gazie i nie ma najmniejszych problemów. Czy przewody mogą się popsuć ze złego działania innych elementów układu zapłonowego?
Czy przewody mogą się popsuć ze złego działania innych elementów układu zapłonowego?
oczywiście
zwłaszcza jak są w kiepskim stanie świece, jak kopółka i palec nie mają dobrego styku to przewody też dostają po tyłkach...
kiepska cewka pewnie też im nie pomaga
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum