witam koledzy mam pytanko... ..chciałbym zapytac co sadzisie o oponach dunlop SP SPORT FASTRESPONSE? 205/50/R16 lub DUNLOP SP SPORT 3000A? które bardziej polecacie? cenowo są podobne,,, z góry dziękuje za odpowiedzi...
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Cze 30, 2008 14:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 14:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 01:21
Jeżeli chodzi o fastresponse to opona ponoć bardzo dobra jednak pamiętaj, że jest ona asymetryczna czyli musisz dbać o zbieżność ponieważ jeżeli dojdzie do przycięcia opony z jednej strony to nie obrócisz jej na feldze gdyż straci swoje wartości jezdne. Taka opona ma wewnętrzna i zewnętrzną stronę i musi byś montowana zgodnie z tą regułą. Jeżeli nie masz problemu ze zbieżnością to polecam. Natomiast ten drugi model Dunlopa 3000A to muszę zerknąć na magazyn jak ona wygląda bo nie pamiętam i ewentualnie jutro wyrażę swoją opinię. Ale dodam od siebie że może zobacz na Klebera Hydraxera, bo ta opona jest w podobnej cenie. Jest to opona bardzo wytrzymała, posiada kierunkowy, typowy na wodę bieżnik i ma specjalny, bardzo gruby "rant" ochraniający felgę z boku przed otarciami o np. krawężnik. Naprawdę przemyśl to bo jako wulkanizator szczerze polecam takiego Klebera.
Ja się przymierzałem do Hydraxerów właśnie ale ostatecznie kupiłem TOYO PX T1R. O Hydraxerach słyszałem dużo dobrego no i wygrały test opon w AMiS (jakiś wiosenny numer w zeszłym roku) a z TOYO jestem bardzo zadowolony. Co prawda rozmiar ciut inny (195/50 R15) ale dają radę
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 18:24
Jeżeli chodzi o opony Toyo to moje zdanie na ten temat jest takie: Jest to naprawdę bardzo dobra opona podobnie ja Yokohama. Przez znawców te dwie opony zostały uznane za najlepsze opony sportowe na świecie, używane m. in do rajdów samochodowych oraz driftu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum