Przegladalem rozne fora na ktorych ludzie pisali o montowaniu nagrzewnic paliwa zeby jezdzic na oleju roslinnym. Podpinalo sie to pod uklad chlodzenia i uklad paliwowy. Moze masz takie wlasnie cudo zamontowane?
Nilbul - na 100% nie jest to ogrzewanie postojowe.
Również stawiam na wymiennik płytkowy do ogrzewania paliwa. Niekoniecznie od oleju roślinnego, biodiesla czy innych wynalazków, ale również zwykłego ON. Ciepły się łatwiej spala.
Jeśli dochodzą tylko 2 przewody, to może być jakaś dziwna chłodnica, np oleju silnikowego.
Mi osobiście wydaje się że jest to wymiennik płytowy, ale nie mam pojęcia po co i do czego.
Może ktoś wie od czego to może być??
Bo to jest wymiennik plytowy taki sam jak w systemach grzewczych w domu.Dokladnie to samo ale po co jest zamontowane to sie nie dowiemy jak Nilbul nie dotzre do konca rurek zeby sie dowiedziec skad one wychodza i gdzie dalej ida.Moze to jest zamontowane zamiast termostatu??
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 108 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 19:14
Ogrzewanie ON raczej ma 99%. Dochodzą 4 przewody tylko jeszcze słabo się orientuję w tym dieslu. Po weekendzie będę wiedział więcej. Bo teraz wydaje mi się że grzeje to paliwo wracające do zbiornika. Widać że było to zrobione jakiś czas temu i dość solidnie i fachowo. Ten wymiennik to niby zwykły np APV 10-14 płyt. Jak się dostanę pod spód i dokładnie obejrzę jak te przewody lecą to dam znać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum