Wysłany: Czw Lip 03, 2008 22:21 [R400] Pali na dwa cylindry
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
na zimnym silniku pali tylko na dwa cylindry przez ok. 1 min. potem się uspokaja,wymieniłem świece i przewody ale nie ma różnicy .
Sugerowano mi ze może się dostawać płyn chłodzacy do cylindra i zanim odparuje takie mogą być skutki , nie zauważyłem raczej ubytków ,czy ktoś się spotkal z czymś takim [/i]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 12:26, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 22:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 22:23
Nadart, przeczytaj może najpierw zasady kącika, popraw posta (pisanie z capsem oznacza krzyk) i popraw temat, bo nawet nie wiadomo o jaki silnik i samochód chodzi.
NADART, Sprawdź stan płuny oraz oleju... Płyn musi być czysty tak samo jak olej, jesli w oleju zobaczysz jakies domieszek białej mazi możliwe że poszła uszczelka pod głowicą...
brak białej mazi olej test czysty.
dolałem uszczelniacza układu chłodzenia i narazie jest spokój ,prawdopodobnie gdieś jednak dostawały się jakieś śladowe ilości płynu i musiały odparować przez chwilę .
Narazie jest pod obserwacją.
dzięki za podpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum