Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:57 [R620] Czy to może być sprzęgło?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Cześć wszystkim.
Kurde jakieś fatum Ledwo co zrobiłem przegub od razu zaczęły się następne problemy (aż zacząłem podejrzewać że mi majstry coś spier.. naumyślnie)
Tak więc teraz mam tak: wyjeżdżam z garażu na wstecznym - wsteczny wszedł ze zgrzytem aż mnie zęby zabolały Zignorowałem - wrzucam 1,2 itp. Dojeżdżam do skrzyżowania duszę sprzęgło i czuję że rover lekko zaczyna się trząść (jakby "próbował" na sprzęgle jechać) stojąc na sprzęgle na 1 czułem lekkie drżenie jakby szarpanie ale auto się nie poruszyło. Ruszam:2,3 (poczułem opór przy wrzucaniu) to samo przy 4ce. Zatrzymałem się, wsteczny (zgrzyt) i próbuję jedynkę a tu ERROR: nie mogę wrzucić 1 ani 2...
Wrzucam wsteczny (mega zgrzyt) i potem 1 weszła. Teraz już w trasie się to nie powtórzyło (to niewchodzenie biegu) ale biegi wchodzą z oporami czasem zgrzytną i wsteczny zgrzyta często
I teraz pytanie: czy to sprzęgło czy może skrzynia biegów? Jakie są koszty? Czy może sprzęgło można w razie czego we własnym zakresie "dostroić" (cokolwiek to znaczy)?
Dziękuję i pozdrawiam
MK
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 21:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum