Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Od pewnego czasu mam problemy z obrotami po rozgrzaniu czasami same z siebie jak pracuje na jałowym albo w reakcji tego że nacisne na pedał gazu zaczynają skakać od 1000 do 1200. Za namową NEOSSa wymontowałem krokowy wymoczyłem go w ekstrakcyjnej, wsadziłem spowrotem i to samo. Sam proces rozgrzewania przebiega bez problemów nie ma skoków i falowania, pracuje równo.
Dziś przypadkowo odkryłem że zachamować skoki można włączając klimatyzację, czy to oznacza że ten krokowy co mam jest walnięty?
Przepustnicy nie czyściłem , bo trudno mi znaleść przyczyne tkwiącą w przepustnicy która ujawnia się po rozgrzaniu.
Silniczek był czysty, wejście od strony kolektora też nie była zbytnio zabrudzona stąd sądzę że ktoś to czyścił przede mną.
soboc, chyba na GG i przez tel. poradzi łem Ci w tym temacie co mogłem, poczekaj na krokowy ode mnie jeśli to nie da efektów to mi go zwrócisz i będziemy gdybać, ale na 88% przypuszczam że to jest to...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum