Moi mili,
powiedzcie mi proszę, bom matoł w temacie, jak wygląda przepustnica aluminiowa??? Czy ma aluminiową obudowę, czy jakieś bebechy?
Zgodnie z przykładem zouzy muszę wymienić, bo mnie krew zalewa, jak mój R trzyma podwyższone obroty.
Znalazłem parę sztuk na allegro, ale przecież nie zapytam sprzedawcy czy handluje aluminium czy plastikiem, bo powie, że aluminium - klient nasz pan - a dostanę plastikową.
Czy do 1.6 16V mogę wstawić taką, jak do 1.4 16V? Czy jest również kompatybilna z silnikiem od R 400/45/25?
Przepraszam, za ilość linków, ale sam nie rozpoznam
Numer 1 - podejrzewam plastik
Numer 2 - czyżby aluminiowa?
Numer 3 - sam nie wiem...
Numer 4
Z góry dziękuję życzliwym za pomoc
_________________ It's all right...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 20:11
Nrmer 1 - jakas inna niz w 1,6 seri K
Numer 2- plastik
Numer 3- plastik
Numer 4- plastik
Na tej aukcji w ostatnim kolektorze siedzi aluminiowa przepustnica.
Zgodnie z przykładem zouzy muszę wymienić, bo mnie krew zalewa, jak mój R trzyma podwyższone obroty.
Znalazłem parę sztuk na allegro, ale przecież nie zapytam sprzedawcy czy handluje aluminium czy plastikiem, bo powie, że aluminium - klient nasz pan - a dostanę plastikową.
Czy do 1.6 16V mogę wstawić taką, jak do 1.4 16V? Czy jest również kompatybilna z silnikiem od R 400/45/25?
Wydaje mi się, że przepustnice w R25 i 45 są trochę inne, ponadto można trafić na taką z R25 (low performance)
wild_weasel napisał/a:
Przepraszam, za ilość linków, ale sam nie rozpoznam
Numer 1 - podejrzewam plastik
Metalowa, ale wydaje mi się, że to przepustnica z kanciaka zintegrowana z silnikiem krokowym.
Dzięki, chłopaki, za rozwianie wątpliwości - przydzielam punkty
Czyli aluminiowa używana to prawdziwy biały kruk...
Tomi, znalazłem u Ciebie na stronie, ale musiałbyś zastosować jakieś super zniżki, żebym się zdecydował 580zł to dla mnie cena zaporowa (A może skołujesz jakąś używkę?).
No nic, trudno - szukam dalej.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 21:09
czesc
nie jestem spokrewniony z Tomym rodzinnie ,ale można powiedziec że branżowo
mozesz mi wierzyć że ta cena wcale nie jest wygórowana-wczoraj zamawiałem przepustnice do reni -meganki-koszt ponad 600 pln....(pierburg)
do vw /seata silniki aex 1.4 koszt przepustnicy nowej oscyluje z zamiennika w okolicach 300-400 pln....
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 22:17
wild_weasel napisał/a:
Dzięki, chłopaki, za rozwianie wątpliwości - przydzielam punkty
Czyli aluminiowa używana to prawdziwy biały kruk...
Tomi, znalazłem u Ciebie na stronie, ale musiałbyś zastosować jakieś super zniżki, żebym się zdecydował 580zł to dla mnie cena zaporowa (A może skołujesz jakąś używkę?).
No nic, trudno - szukam dalej.
Witaj,
Wrzuciłem ten link nie po to, aby ją za wszelką cenę sprzedać, a jedynie po to, że są tam zdjęcia dokładnie takiej przepustnicy, którą potrzebujesz. Może nie dość wyraźne, ale aby odszukać oryginalne zdjęcia (które robiłem) pewnie by się trochę zeszło.
Tomi, spokojnie. Dzięki za podpowiedź - obejrzałem sobie przepustnicę od Ciebie, ale jak coś znajdę, to i tak będę pytał czy to aluminiowa (A jeśli wpadłaby Ci w ręce używana w dobrym stanie i w dobrej cenie, i nie masz bardziej priorytetowego nabywcy, to poproszę ).
tetryk, za ok. 500 zł będę wymieniał chłodnicę, więc myślałem, że taki "drobiazg" da się trochę taniej, a nie drożej
No trudno, trzeba się uzbroić w cierpliwość...
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 08:17
wild_weasel, znajdź sobie na allegro albo na stronie klubowej Art Bizar, ostatnio mieli wystawiona aluminiową, jak nie maja warto zadzwonić, bo może jest po prostu nie wystawiona i koniecznie się targuj, bo zawsze zjeżdżają z ceny
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 09:12
Dzwoniłam tam, bo myślałam z zmianie mojej na serie, chłopak mówił, że mają jeszcze chyba te za 120zł. Ta niby prawie nówka, ale wg mnie z tą cena przegięli
A firma sprawdzona nie tylko przeze mnie. Zobacz na stronie klubowej dość wysoko stoją i maja dobre opinię.
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 09:19
wild_weasel napisał/a:
Za 120zł?? Aluminiowa??? Toż to za darmo!
Chcesz zmienić na serię, czyli jaką masz teraz? Nie będzie problemów, jak wezmę tę z aukcji (jest od 25)?
Nom tak chodziły u nich cały czas
O przepustnicy było pełno tematów. Z tego co pamiętam seria ma 48mm, ja mam 52mm z MG ZR 160. Nie będzie problemów, ale dzwoń najpierw, bo ta jest droga
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 09:16
Hmm.... wydawało mi się, że mi r zmuliła, ale wyszło po drodze parę innych rzeczy, pogrzebałam i jest ok i już nie jestem pewna czy chce zmieniać. Poza tym nie chce mi eis znowu zamawiać i grzebać i w ogóle. Fakt pali więcej i chyba wolałabym niższe spalanie, byłoby na waciki
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 10:04
zouza napisał/a:
Przepustnicę 52mm chce mnóstwo osób więc jak będę się jej pozbywała po prostu wystawie na allegro
To ja mam lepszy pomysł napisz do mnie i na pewno się dogadamy
zouza napisał/a:
Hmm.... wydawało mi się, że mi r zmuliła, ale wyszło po drodze parę innych rzeczy, pogrzebałam i jest ok i już nie jestem pewna czy chce zmieniać. Poza tym nie chce mi eis znowu zamawiać i grzebać i w ogóle. Fakt pali więcej i chyba wolałabym niższe spalanie, byłoby na waciki
Zależy od ciebie
W każdym razie jak co pisz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum