W jednym poście coldmanns zasugerował "jasne ze sie da (przynajmniej w poprzednim aucie tak zrobilem). Wystarczy wpiac sie do takiej puszki od do ktorej podlaczony masz alarm i immo, na jednym obwodzie podlaczasz centrala i gra gitarra
Ale jeszcze niech ktos to potwierdzi jesli sie nie myle, bo jeszcze nie grzebalem tam. Tak jak napisalem wczesniej siade nad moim centralnym w sobote, to spojrze tez na ta puszke.
Szerokosci! "
że sie da podłączyć jakoś siłowniki np. z allegro do 3TXA - bo nie mam aktualnie centrala , czy to prawda? ktos probowal albo ma pewnosc?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aby to działało w drzwiach muszą być siłowniki, musi być też instalacja elektryczna do nich.
Nie wiedziałem, że były R z alarmem i immo a bez centralnego. Tak przynajmniej wynika z zacytowanego fragmentu.
Jeśli jest instalacja przygotowana pod centrala to jest spora szansa na sukces.
Jeśli nie ma, to już trochę trudniej będzie.
Powiedz mi tylko... masz zamontowana 3TXA ?
Najlepiej jakbyś zdobył oryginalne zamki z siłownikami... dokładanie uniwersalnych może być kłopotliwe przy tych zamkach. Chyba, że 200 ma inne niż 400...
Roverfun, nie za bardzo chce mi sie wierzyc ze nie masz centrala a masz immo i alarm.
Sprawdz te silowniki jak zasugerowal zippermann, a jak nie masz mozliwosci, to sprawdz bezpieczniki czy nie sa popalone akurat te od centrala. Kolejna rzecza, to sprawdz wiazki kabli przy drzwiach. Ile tam masz kabli? Jaki kolor?
Potem zobacz ktore z tych kabli ide do szyby ele (o ile takowa masz) i bedziesz wiedzial ktore sa od centrala. Potem sprawdz przy puszcze od alarmu i immo czy te kable sa dobrze wpiete, czy przypadkiem nie sasniedzialy, alby wypadly (poznasz je po kolorze). Sprawdzaj to wszystko na drzwiach kierowcy, bo tylko tam masz zamek master i to on steruje reszta towarzystwa w Twoim Roverku.
niemiecki tjunink = grubsza reklamówka + mega taśma = wygłuszenie drzwi :O a na dole leciała jakas wiazka kabli chyba ze cztery - bialy- bialo czarny - bialo pomaranczowy o ile mnie pamiec nie myli, ale zamka nie widzialem, same cięgno do tego pstryczka od zamykania drzwi było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum