Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 19:45 [R200] Podświetlenie przycisków od klimy i podgrz szyby
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
czy aby ściągnąć przyciski włączające klimę i ogrzewanie szyby i wymienić żarówki trzeba ściągać konsole środkową? zastanawiało mnie dlaczego podświetlony mam tylko przycisk przeciwmgielnego a okazało się że wszystkie powinny być podświetlone ( świeci tylko jedna), chciałbym wymienić przepalone, czy żarówki R3 mini będą pasowały?
a i czy w R200 '99 jest czujnik zapięcia pasów? bo widzę taka kontrolkę pod zegarem ale się nie zapala?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 22:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 19:52
Nie trzeba, przyciski się wydłubuje
R3 hmm może być problem ja kupiłam i oprawki były za szerokie, jeśli ci chodzi o same diody czy żaróweczki takie do omotania to pasują
kupiłaś którąś z tych bo widzę, że są trzy wielkości tej oprawki,
co rozumiesz pod pojęciem "omotania"
Ta najmniejsza 8mm była u mnie za duża (a niby w r też jest 8mm), ale ja kupowałam na innej aukcji, a różnice są minimalne . Jeżeli masz oprawki, bo ja nie miałam. Wydłub diodę z oprawki i załóż nową, na allegro sprzedają takie za grosze.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 19:31
wymieniłem
co mnie trochę zaniepokoiło to to że poleciał z jednej lekki dymek po włączeniu, to chyba od tego kapturka co?(przełożyłem z tej przepalonej bo nie udało mi się kupić.
Nie chciałbym, żeby mnie w nocy obudziło światło ogniska z przed okna
U mnie nie świeci podświetlenie od przeciwmgielnych:(
Rozebrałem i pierwszy raz widzę taką żarówkę:) Jak to się zwie fachowo i czy można to normalnie kupić w sklepie?!
czyli wlutowałeś do starej oprawki? heh mi się nie chcę tak bawić i poszukam jakiś innych na allegro Może coś znajdę bo u mnie w mieście wątpię aby coś takiego było
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 20:24
wlasnie dizs zauwazylme ze u mine takze 2 przyciski nie swieca...co znaczy "wydlubuje sie je" - jakos podwaza? czy jest jakis patent pt. mocniej przycisniej i same wyskocza po puszczeniu, albo obroc w lewo czy w prawo i wyskocza etc.?!
co po zdjeciu, wymiana zwykla czy jednak konieczne lutowanie?
Podważasz i wychodzą. Nic nie trzeba lutować. póxniej przekręcasz i wyjmujesz oprawkę, następnie odwijasz wąsy żaróweczki i wyjmujesz. Skłądanie w odwrotnej kolejności
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 20:57
a kolory - jak z kolorami zarowek - biale mam nabyc - jak to jest w oryginale, moze ktos ma zdjecie prawidlowo podswietlonej deski od R200 - bo moze jeszcze cos nie swieci, ale ze nie swieci to nie widze i nie wiem: )
na żaróweczkach są kapturki, ale zwykle nie do odzyskania (przynajmniej u mnie) Kupiłem czerwone i wyglądają ok.
Podświetenie deski tutaj:
http://forum.roverki.eu/v...p=100947#100947
Też mam problem z podświetlaniem tych przycisków ale oprawki są już dość mocno ztyrane i nie wiem czy nie chcą przez to już łączyć czy co bo jak kupie nowe te malutkie żaróweczki w elektroniku to podziała z 1-2 miesiace. A może tak jak kotś powyżej radził kupić na 14V..
Jeszcze jedno pytanie czy można te żaróweczki zastąpić diodami..
odkopuje temat dziś wyjąłem nie świecące żarówki i czy ktoś wie skąd można takie zdobyć , jutro podjadę do elektronicznego i się dowiem czy maja ,ale wątpię ... jak ktoś ma jakieś namiary to proszę o linka ,albo może ktoś ma na sprzedaż
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum