Wysłany: Nie Paź 14, 2007 14:20 [214 Si '97 3D] Kontrolka ogrzewania tylnej szyby...
Witam, szukałem tego na forum, ale albo nie umiem szukać, albo nie ma nic o tym, mianowicie chodzi mi o kontrolke ogrzewania tylnej szyby, czy jest taka pod zegarami, czy tylko na przycisku (ta mi świeci) zrobiło się chłodno, postanowiłem więc zacząć coś z tą usterką zrobić, no i jak narazie wymieniłem bezbiecznik a właściwie włożyłem go tylko, bo starego nie było... no ale nie miałem okazji narazie sprawdzić, czy grzeje, ale o tą kontrolke chciałem zapytać, bo mi się to śni o nocach ... Pozdrawiam...
PS: A przy okazji powiedzcie mi od czego jeszcze kontrolki się świecą, bo jest ich tam cały szereg, a świeci mi sie od świateł "długich", kierynki, awaryjne, ręczny, SRS, olej, aku, przeciwmgielny tylny, czy od świateł pozycyjnych i mijania też nie ma kontrolki? Bo, że nie ma rezerwy paliwa, to wiem...
_________________ KCNBM
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 14:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 14:41 Re: [214 Si '97 3D] Kontrolka ogrzewania tylnej szyby...
Lukaszn2006 napisał/a:
...chodzi mi o kontrolke ogrzewania tylnej szyby, czy jest taka pod zegarami, czy tylko na przycisku (ta mi świeci)...
na zegarach kontrolki ogrzewania tylnej szyby nie ma, wskazanie załączonego ogrzewania to żarówka w przycisku i nic poza tym ...
Lukaszn2006 napisał/a:
...od czego jeszcze kontrolki się świecą, bo jest ich tam cały szereg, a świeci mi sie od świateł "długich", kierynki, awaryjne, ręczny, SRS, olej, aku, przeciwmgielny tylny
jeszcze jest kontrolka od ABS (jeśli posiadasz) i otwarcia bagażnika ... oraz chyba w niektórych wersjach kontrolka niezapiętych pasów bezpieczeństwa
Lukaszn2006 napisał/a:
czy od świateł pozycyjnych i mijania też nie ma kontrolki? Bo, że nie ma rezerwy paliwa, to wiem...
od świateł pozycyjnych i mijania kontrolki nie ma ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 80 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 18:13
giewu napisał/a:
na zegarach kontrolki ogrzewania tylnej szyby nie ma, wskazanie załączonego ogrzewania to żarówka w przycisku i nic poza tym ...
Zgadza sie.
Jezeli chodzi o gzrzanie tylnej szyby sprawdz czy sciezka na szybie nie jest gdzies przerwana (mozesz to równierz sprawdzić omomierzem ), jesli posiadasz miernik włącz ogrzewanie i sprawdz czy na zaciskach przy szybie masz napiecie, moze tez byc taka historia ze przycisk sygnalizuje swoją prace zarówką a styk NO ( normalnie otwarty ) nie ma przejscia, najprosciej sprawdzić to miernikiem tz. przejscie albo wyciągnij włącznik i podłącz do niego baterie i zarówke tak jest najprosciej i najpewniej.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 20:39
który to jest bezpiecznik podgrzewania tylnej szyby? nie mogę go zlokalizować na schemacie w RAVE. Może mi ktoś podpowiedzieć?
pod zegarami mam jeszcze kontrolkę zapięcia pasów, ale nie zapala się w ogóle. czy to jest tylko jako opcja? czy jak mam kontrolkę to powinienem mieć ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum