Też mnie to zastanawia, bo widzisz kasjopea we wszystkich innych autach jakimi jeździlem (ford eskort, ford probe, opel astra ) jak się wyjmie kluczyk ze stacyjki, wskaźnik paliwa schodzi do zera tak samo jak wskaźnik temperatury...
A tu niespodzianka :D Rover ma inaczej... Też zadałem dzisiaj takie pytanie na forum bo myślałem że mi się wskaźnik zwiesił.
u mnie też oczywiście nie opada i bardzo mi się to nie podoba - bo np potencjalny złodziej widzi ile furka ma tanku - i jak ma wybierac to raczej jumnie tą gdzie widzi ze jest benzyna
u mnie też oczywiście nie opada i bardzo mi się to nie podoba - bo np potencjalny złodziej widzi ile furka ma tanku - i jak ma wybierac to raczej jumnie tą gdzie widzi ze jest benzyna
Jak często zdarzają się kradzieże benzyny z baku...?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 09:14
Ukasz napisał/a:
bandieta napisał/a:
Jak często zdarzają się kradzieże benzyny z baku...?
to wtedy się zainteresuje się tą która ma więcej paliwa, chyba nie chodziło o kradzież samego paliwa
a co do wskazań to w sumie zawsze sobie po kilka litrów dolewałem do baku tak max do połowy no i wydawało mi się że wskazówka opada po wyjęciu kluczyka. Ostatnie tankowanie zrobiłem do pełna (prawie pod korek) i też się zdziwiłem, że wskazówka nie opada. ale się okazało, że opada tylko że jak się jeździ
Tak, złodziej zawsze sprawdza ile paliwa jest w baku zanim ukradnie auto
W momencie kiedy auto stoi poziom paliwa się wyrównuje i wskazówka lekko opadnie.
Podczas jazdy wskazania są mniej dokładne.
Spróbujcie jeździć z dużą prędkością w lewą bądź w prawą stronę, tak aby stworzyć dużą siłę odśrodkową. Wtedy wskazania są jeszcze bardziej błędne. Jak na przykład na krętej górskiej drodze.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To ja zadam inne pytanie . Dlaczego mam padniętą poniżej rezerwy wskazówkę , paliwa skoro mam pełny zbiornik. Sprawdzałem już Licznik i działa. Przesunąłem wskazóweczkę paliwa na max poziom i włączyłem zapłon, i zaczęła swobodnie opadać. po odcięciu zapłonu, stanęła w miejscu, po ponownym zapłonie leci dalej sobie na dół...aż poniżej rezerwy. Diagnoza padła na kable przy zbiorniku...ale jeszcze nie wyjechałem paliwka....aby sie zabrać za to...co wy na to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum