michone widzę, że chcesz zgaznąć kaskę plus wyniki za darmo hehe
no ja se testa strzeliłem ale na telu brak kaski żeby eska wysłć tak że wyników nie znam
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Z tego co się orientuję, wskaźnik IQ wskazuje proporcjonalność rozwoju umysłowego do fizycznego... dlatego w profesjonalnych testach podaje sie m.in. wiek, płeć, kraj pochodzenia.
Wskaźnik 100 mówi o tym, że osoba, która go otrzymała jest tak samo rozwinięta fizycznie i mentalnie (nie jest ani opóźniona, ani nie wybiega przed szereg). Pod uwagę bierze się takie czynniki jak wiek z tego względu, że testy muszą być do niego dopasowane. Wyobrażacie sobie wynik 5-latka, który rozwiązuje ten test? Jego wynik nie mógłby być brany za miarodajny... albo test z kolorami dla mężczyzny i kobiety (zupełnie inaczej odbierane barwy).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czy w tym teście na końcu trzeba wysłać SMS, aby otrzymać wynik?
ano trzeba
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Nie dość że trzeba płacić ( o czym przekonałem sie jak już zrobiłem ) to jeszcze typologia zadań jest nie miarodajna... To właściwie jedno zadanie tylko modyfikowane , co to za test...
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 21:07
zouza napisał/a:
Psychozabawa po prostu.
Przy słusznym założeniu Chermana o braku odniesienia do norm wiekowych i płciowych, ten test bardzo przypomina np. Test Matryc Ravena (czasem używany np. w bad. rekrutacyjnych), który mierzy jeden z komponentów inteligencji ogólnej, czyli zdolność do spostrzegania i poprawnego myślenia. Więc nie nazwałbym go tylko "psychozabawą", coś tam się można o sobie dowiedzieć.
Co do norm, to wydaję mi się, ze są to normy dla tego testu i wtedy średnia 100 ma sens, czyt. test ma sens.
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
dla mnie ten test jest tak samo miarodajny jak ten, w ktorym swoje IQ zmierzyla doda .
psychozabawa owszem, a w kazdej jednej takiej chodzi o to wlasnie, zeby sie czegos tam o sobie dowiedziec. tutaj, jak napisal morris, poznajemy jeden z komponentow inteligencji ogolnej.
na strone trafiam juz ktorys raz, a jak nie wysylalam smsa, zeby dostac wyniki, tak dalej tego robic nie zamierzam
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 05:22
Ja robiłem standardowy test MENSY a ten miejscami go przypomina (obrazeczki), jednak to nie jest wszystko co się składa na prawdziwy test na IQ. Bardziej bliski jest mu test psychologiczny dla kierowców
to Albercik miał tylko 136
ten test również zamierzam bojkotować, aczkolwiek niesromnie napiszę, że gdzieś kiedyś mi wyszło 136 Co prawda nieoficjanie, tym nie mniej tej wersji zamierzam się (kurczowo) trzymać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum