Wysłany: Czw Lip 24, 2008 08:47 [R25 TD 2000] Brak podgrzewania tylnej szyby oraz lusterek.
Witam wszystkich serdecznie.
Właśnie dołączyłem do wesołego grona szczęśliwych (lub mniej ) posiadaczy roverków
Nie mniej jednak zauważyłem niemiłą przypadłość mojego Roverka 25 TD 2.0.
To znaczy brak podgrzewania lusterek oraz tylnej szyby.
Wszystko inne działa. Być może to bezpieczniki ale nie znalazłem nigdzie żadnego opisu bezpieczników w roverku.
Generalnie roverek posiada podgrzewanie lusterek (widać to po symbolu m.in).
Niestety nie grzeje ani szyba ani lusterka.
Nie mam miernika którym mógłbym zmierzy napięcie, ale może to błacha sprawa bezpiecznika.
Czy ktoś mógłby mi pomóc namierzy ten bezpiecznik ?! ewentualnie doradzić co i jak z tym zrobić ?.
Z góry uprzedzam, że nie jestem elektromechanikiem, więc moja wiedza i możliwości są ograniczone, ale za każdą radę będę wdzięczny
Pozdrawiam...
P.S. Z tyłu i z przodu wszystko działa, światła, wycieraczki, spryskiwacze, klima itd.
Szukałem na forum odpowiedzi na moje pytania ale jakoś się nie doszukałem, może dlatego że chyba ich nie ma
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 08:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki steryd, ale mam pytanie i to dość zasadne moim zdaniem, chodzi o skrzynkę w kabinie koło kierowcy ? czy tę pod maską która też w sumie jest koło kierowcy ? i czy te bezpieczniki są ponumerowane ?
Nie wiem gdzie natomiast może by skrzynka za schowkiem pasażera. Ale jak wyjdę z pracy to na pewno sprawdzę
Dzięki z góry.
ojejku, chodzi o tą w przediale pasażerskim czyli koło nóg kierowcy. Bezpiecznik nr 23 to ten w pionowym dłuższym rzędzie(chyba z lewej) drugi od dołu (nie wiem czy są ponumerowane)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 20:48
Możesz jeszcze sprawdzić wiązkę kabli,która znajduje się...... jak stoisz od tyłu samochodu,po prawej stronie w gumowej osłonce po miedzy dachem a klapą bagażnika, w jakim jest stanie. Ja jak kupiłem mojego to nie działała mi wycieraczka i jak tylko uruchomiło się ją po wymianie bezpiecznika zaraz go przepalało i tam znalazłem przyczynę miłego lutowania kabli
Niestety, kupiłem 25 amperowy bezpiecznik (nota bene sątam w skrzynce tylko chyba 2-3 takie bezpieczniki) wymieniłem i nic. Co dziwne, dioda się pali (sygnalizacyjna na przycisku) ale brakuje ogrzewania szyby tylnej i lusterek.
Chyba wizyta u elektromechanika będzie koniecznością.
Jeszcze tę wiązkę sprawdzę. Ale to jutro.
Tak na przyszłość, czy ktoś ma może jakikolwiek opis bezpieczników (może być eng) ?
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 21:10
za zwyczaj bezpieczniki wszystkie są opisane na klapce co sie otwiera wystarczy ściągnąć odkurzyć lub wytrzeć i wszystkie powinny byc opasane . po angielsku z resztą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum