Wysłany: Pią Lip 25, 2008 18:12 [R200 1.4Si 98r] Problem z odpaleniem
Witam
Mam problem z odpalenie auta, po włożeniu kluczyków do stacyjki zapalają się wszystkie lampki jakie powinny się świecić i po chwili gasną ale tez zaczyna coś piszczeć wewnątrz auta wydaje mi się ze pod kierownicą, i nie idzie zapalić auta w ogóle nie reaguje!!! Bezpieczniki posprawdzałem i są wszystkie dobre nie wiem co jest grane!!!
Z góry dzięki za zainteresowanie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 18:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Trochę mało piszesz, nie wiadomo co z pompą, czy działa dmuchawa, kierunkowskaz itd. Jeśli tak jak piszesz po chwili wszystko gaśnie to masz problem albo z akumulatorem, stykiem na klemach lub brakiem masy na nadwozie lub silnik.
Dmuchawa działa kierunkowskazy też, ale nie działa mi odblokowanie alarmu z pilota tylko muszę kluczykiem otworzyć auto choć jeszcze wczoraj pilot działał normalnie baterie w pilocie sprawdzałem i jest dobra!
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 20:32
cześć
ja sądzę, że to wina immobilisera. Napisz jaki masz model pilota do centralnego i alarmu. otwierasz auto kluczykiem czy pilotem? bo może baterie się wyczerpały i np nie działa immo gdy otwierasz kluczykiem, sprawdź baterię i moduł centralnego i immobilisera, tak dobrze sie na tym nie znam ale to mi do głowy przychodzi . a może też masz wersję immo gdzie trzeba przyciskać przycisk na pilocie w celu aktywacji.
ale jeśli przestał działać pilot to wymień baterię, zsynchronizuj pilota z autem( na forum jest to opisane, w instrukcji też) i spróbuj, albo sprawdź te moduły pod względem połączeń wtyczek itd czy sie nic nie poluzowało itd.
Odkryłem ze piszczy to w takiej małej czerwonej skrzyneczce która jest ulokowana na tym układzie gdzie są wszystkie bezpieczniki ale po drugiej stronie ze jej nie widać i trzeba odkręcić całą ta listwę z bezpiecznikami!!! Co to moze być????
A jak się wprowadza kod immo kluczykiem i gdzie on się znajduje?? Bo dotychczasowe porady nic nie pomogły dalej nie odpala!!! Aha i jak otworze drzwi to ciągle świeci sie ta mała dioda czerwona od alarmu! Mój rodzaj pilota to Lucas STXB!
immo sie zablokowal pewnie aku byl rozladowany. Kod immo powinienes dostac z dokumentami od auta taka karteczka jak wizytówka i zapisany powinien byc 4 cyfrowy kod a z drugiej strony instrukcja jak go wpisac
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Doszedłem do tego co było przyczyną takiej to sytuacji i nawet by do głowy nie przyszło ze to z tego. Mianowicie przetarły się przewody w tylnej klapie które sa w tej gumie na łączeniu i tam powodowały zwarcie przez co alarm nie działał i przeszły 3 bezpieczniki!!! DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum