Wysłany: Sob Lip 26, 2008 10:54 [R600] Zalany pilot
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, sluchajcie, zamoczyłem woczraj niechcacy pilota no i wysiadl, po jego wysuszeniu i zlożeniu lampki migaja odwrotnie, tzn inny kolor diody przy otwieraniu i inny przy zamykaniu niz bylo wczesniej, no i glowny ból to to ze oczywiscie nie moge otworzyc auta. Jest moze jakis sposob zeby zaprtogramowac pilota od nowa?? Jeśli nie to co teraz musze wymienic zeby wszystko wrocilo do normy. Nadmienie tu iz wszedlem do auta przez bagaznik i mimo migajacych awareyjek moge odpalic auto. No ale to troche tak glupio wsiadac do auta bagaznikiem. Prosze o pomoc.
_________________ gajowy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 00:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 10:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak ci się uda rozwiązać problem pilota to napisz, interesuje mnie osobiście bardzo ten problem, sam się niedawno zastanawiałem co by było gdybym stracił pilot.
Niestety zamek w drzwiach jest zepsuty. Więc otwierania kluczyka jest nici. Więc będzie trzeba wymienić cały system, a przynajmniej centralkę.
Jak rozweiążę problem to dam znać.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 22:31
Moj ojciec wypral jakis czas temu pastylke od imo, przestala dzialac. Okazalo sie ze bateria sie wylala, wymienilismy osuszylismy wyczyscilismy wszystko w srodku i dupa. Pastylke trzeba nowa kupic. Mozliwe ze u Ciebie tez tak jest, ze nie da sie juz odratowac starego pilota i bedziesz musial kupic nowy. Mozesz go rozebrac wyczyscic wymienic bateria. Jesli pomoze to git:)
wiem że problem rozwiązany, ale jeżeli pilot ulegnie zalaniu, to najlepiej wyjąć baterię czym prędzej, kupić nową, a pilot oddać do wyczyszczenia jego elektroniki w wannie ultradźwiękowej (w serwisach telefonów komórkowych na 100% będą mieli takie coś).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum