Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 20 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 17:41 [R600] Wysokie spalanie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Witam. Spalanie mojego Rovera ostatnio wyniosło 14,5l/100km w mieście. Co może być tego przyczyną? Dodam że zmieniałem filtr powietrza jakieś 2 tys. km temu przy wymianie oleju i nie przekraczam 3tys RPM.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 23:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 17:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 20 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 11:02
Sprawdziłem i oczyściłem świece, przewody wysokiego napięcia są w porządku. podczas czyszczenia świec zauważyłem że na trzeciej świecy jest spora ilość oleju. Czy może to mieć wpływ na mój problem ze spalaniem? Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym i powiedział mi, żebym pojechał do warsztatu w celu podłączenia auta pod komputer. Może ktoś może mi polecić taki warsztat w Warszawie i okolicach?
no to kolego masz problem z silnikiem a wogole to wez go przegon ze 200 km , a co do oleju na swiecach hmmmm jakby pierscienie albo uszczelniacze zaworowe przepuszczaly
Mieszanka za bogata, a na tym jednym cylindrze to jesteś pewien że olej pochodził z wnętrza cylinda a nie cieknie ci przypadkiem z osłony zaworów do środka . Ja bym sprawdził co pokazuje lambda czy też pokazuje że za bogatą masz mieszanke, czy może masz ubogą wtedy by znaczyło że powietrze się dostaje gdzieś w okolicach kolektora wydechowego lub coś z aparatem zapłonowym(to drugie mało prawdopodobne ale może się zdarzyć)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum