chodzi o trzymanie kciuków na zewnątrz nawet nasze R mają takie fajne wykończenie grubsze na kciuki trzymanie do wewnątrz (zacisniete) jest złą praktyka w nagłych sytuacjach
edit: na tych twoich fotach tego wyżłobienia nie widzę coś wiec chyba jak tego nie masz to tak mozesz trzymac ...
Wystarczy trochę pojeździć na twardszym zawieszeniu i niskoprofilowych 17-kach, aby wiedzieć, że podczas normalnej jazdy, na kierownicę działają takie siły, że kciuki oparte na ramionach kierownicy, działają jak zabezpieczenie przed wyrwaniem kierownicy z rąk, podczas jazdy na koleinach, wjechaniu w wyrwę w asfalcie czy w kałużę.
[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 11:02 ]
roverfun napisał/a:
chodzi o trzymanie kciuków na zewnątrz nawet nasze R mają takie fajne wykończenie grubsze na kciuki trzymanie do wewnątrz (zacisniete) jest złą praktyka w nagłych sytuacjach
edit: na tych twoich fotach tego wyżłobienia nie widzę coś wiec chyba jak tego nie masz to tak mozesz trzymac ...
Zajebiste sa te ujecia.
Maniaq wracaj z tej chorwacji, trzeba jakies szutrowe drozki znalezc i skatujemy kilka rzeczy: auto, kamera, statyw
Mnie tez sie wydaje ze trzymanie kierownicy na zdjeciu maniaq nie jest niczym zlym
Piszac tego posta nie jestem w stanie przypomniec sobie jak trzymam kierak
Ale wiem, ze jak jade leniwie i skrecam lub parkuje i manewr wymaga krecenia kierownica wiecej niz raz to wtedy zalaczam styl krecenia kolkiem metoda na "mydelko fa"
Pozdrawiam,
[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 18:40 ]
Chcialem dodac takie zdjecie, ktore znalazlem tu na forum
Podobne do tego co robilismy z maniaqiem http://www.autoweek.nl/im...fb4fa805a5d.jpg
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Sam mam i miałem trochę wspólnego z wideo i zazwyczaj bardzo ostrożnie podchodzę do takich filmików bo zazwyczaj wszelkie zlotowo-fanartowe filmy są mizernej jakości...
Musze powiedzieć że zostałem baaardzo pozytywnie zaskoczony Zdolnych ludzi tu można spotkać.
Jak miał bym się czepiać to czołówka i napisy nie do końca ale sam materiał, montaż z efektami slow-mo (zastosowane z umiarem ) są bardzo fajne.
Jak sie przerzucimy do HD beda lepszej jakosci
Jesli pojawia sie takie fajne statywy jak ostatnio to i oko bedzie sie bardziej cieszylo
A co do napisow... hmm... nie wiem czego chciales sie spodziewac po napisach i w jakim filmie ? Te ktore podal Tomi nie sa chyba produkcji amatorskiej i co za tym idzie naszej
Coz, moze znajdzie sie ktos kto zrobi jakas standardowa roverkowa czolowke w 3dstudio i bedziemy dolaczac ja do naszych filmow
Efekt slow-mo w filmie ze statywu (na parkingu) niestety nie wyszedl jak chcialem.
W sumie zaden nie wyszedl
Moze jak masz doswiadczenie w takich zabawach to pomozesz w tworzeniu historii roverkowej braci. Kamera w dlon lub na statyw i bedziemy montowac
Pozdrawiam,
Ps.
Kruszon - kiedy przekazesz mi obiecana muze na plytach ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Mnie tez razi kroj, dlatego wybralem czcionke najmniej fikusna. Standardowa Adobe Ca...
Wielkosc zrobilem taka, zeby wypelnila ekran odpowiednio do tego kadru, ktory nam sie nieczesliwie nagral w pionie Robienie z niego poziomu byloby zenujace w efekcie koncowym, stad pomysl wykorzystania go z napisami... a co do samej tresci, to jest to moj problem - nigdy nie wiem co napisac Napisy koncowe - scroll - sa w pierwszej wersji chyba okej i predkosc scrolla tez jest okej, w wersji drugiej niestety zeby wyrobic z muzyka (tez srednio dobrana) musialem przyspieszyc
Ja jestem kompletnym amatorem. Z grafika stoje na bakier i jakiekolwiek czolowki bardziej zaawansowane niz tekst sa dla mnie nieosiagalne;) Chetnie wykorzystalbym cos fajnego zrobionego przez kogos z naszej braci
Pozdrawiam,
Ps.
Wlasnie jestem na etapie skladania filmu z Dzierzoniowa
MaReK, MaReK, zakaMaReK, Twoja skromność jest zbyt wielka, proszę o mniejszą a najlepiej żadną. Mnie się podoba i myślę, że większości, a dogranie szczegółów to kwestia "sztucznego spreparowania konsonansu guścików", które nie powinny mieć wpływu na wizję autora, chyba, że bardzo chce stworzyć coś uniwersalnego i zaspokajającego gusta wielu odmiennie nastawionych odbiorców.
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 10:37
MaReK napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=sA6qIJxpk0s - filmik ze spotu. Zabawka maniaq przydala sie i udalo sie zmontowac krotki filmik.
Czym (jakim programem) składacie takie filmiki?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Ja zawsze pracowałem na Adobe Premiere i Adobe Aftereffect. Pierwsze montaż a After jak trzeba poanimować , bawić się w śledzenie kamery, wyrównywanie drgań kamery i zresztą do montażu też sie nadaje jak znalazł.
Ja uzywam AP Pro 2.0 bo 3.0 to jakas pomylka Nawet nie chce dzialac u mnie i importowac plikow MPG:) Za animacje sie nie biore, a do wyrownywania drgan wykorzystuje jakis dziwny programik niemiecki - ale on jest dziwny i nie chce sobie radzic
Thef ja wcale nie jestem skromny Poprostu wiem co widze i co tworze. Gdybym byl perfekcjonista nie moglbym pokazac Wam tych filmow Nie uwazam ich tez za totalne dno i jakoscia na pewno odstaja od wielu innych produkcji (na +) ale... zawsze mogloby byc lepiej
marcin_przybys masz jakies swoje portfolio filmowe na Youtubie?
Pozdrawiam,
ja tez sie bawie w Adobe Premiere, wersja 6.5 wiec dosc wiekowa ale jak dlammnie wystarczajca:) mam karte pinnacla dv500 plus i kamerki sony dcr-vx2100E/2000E:) animacja sama w sobie raczej mi troche obca bo do wesel mam gotowe krotkie wstawki, ale program do animacji (chyba) mam nazywa sie to Boris Red:) jakby ktos tutaj z podkarpacia mial checi i czas to chetnie cos sie skreci;)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum