Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: nowa sol
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 21:09 [R416] Podświetlenie zegarka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam pytanie, czy godzina na zegarku jest widoczna w nocy przy zgaszonym swietle podczas jazdy? U mnie w dzien widac godzine a wnocy jak jade godzina jest nie widoczna , czy to normalne czy mam cos nie tak z podswietleniem?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 23:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 08:15
Juz dotarlem do tej zarowki od podswietlania zegarka przez radio tak jak radziliscie. Teraz mam jeden problem kupilem zarowke nowa i nie dziala mi dalej podswietlanie bo zauwazylem ze oprawka ta ktora sie wkreca zarowke w nia jest spalona jakas i nie laczy wiec musze kupic nowa oprawke. Czy ktos z was wie gdzie to mozna kupic? Czy to jest standardowa oprawka do zarowki do podswietlania i dostanie sie ja na prawie kazdej stacji benzynowej , czy trzeba szukac od uzywanego rovera?
Niestety to jest opis do 200, w 400 trzeba wyciągnąć radyjko i od środka, z tyłu zegarka namacać ręką wystającą oprawę żarówki. Należy ją wykręcić (w lewo), wymieniamy całą żarówkę (mnie kosztowała 3 zł), celujemy w miejsce i zakręcamy (w prawo - żeby nie pomyliły się kierunki, bo żarówka jest odwrotnie...).
Wczoraj namęczyłem się z wymianą....
Tomi78 może kupiłeś żarówkę bez oprawki? W sklepie samochodowym można kupić takie za 3 zeta.
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 08:55
No ja kupilem sama zarowke bez oprawki i probowalem ta zarowke w stara oprawke wlozyc ale po chwli zobaczylem ze jest oprawka spalona i nic z tego nie bedzie , musze kupic zarowke z oprawka i bedzie wszystko gralo. Myslalem ze tu sa jakies inne oprawki ze tylko w roverach takie stosuja ale widze ze to sa standardowe wiec kupie i zamatuje i bede w nocy widzial ktora godzina. A jeszcze jedno a jak wymienic zarowki od podswietlania w pokretlach sterujacych nawiewem? Trzeba rozbierac caly kokpit?
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 09:09
O dzieki za ten link trzeba troche sie pobawic z tym ale wazne ze samemu mozna zrobic i ze efekt koncowy bedzie super bo u mnie to juz ledwo swieca te zarowki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum