Wysłany: Pon Sie 04, 2008 22:51 [R216 coupe 94r] problem z kompem (chyba)
Witam
Mam problem moze ktos pomoze
Wygladalo to tak... Jade jade a tu nagle auto zgaslo. Po przekreceniu kluczyka CHECK swieci i ani na chwile nie gasnie ( wczesniej jak mialem blad to sie zapalal gasl i za sek. znow zapalal) dioda na komputerze pokazaujaca nr bledu nie mruga (wczesniej po wlaczeniu zaplonu mrugnela raz i gasla) Czy to oznacza zepsuty komputer? bezpiecznik sprawny prad do ECU dochodzi natomiast idac miernikiem po sciezce zaraz po pierwszym rezystorze pradu juz brak....
POMOCY!!!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 22:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a masz kogos zeby podmienic kompa?? moze to byc komp z kazdego z aut z tej rodizny byle od silnika D16A8/9 np honda concerto, crx rover 216gti coupe:) zawsze po przekreceniu kluczyka dioda powinna raz mignac,ti takie przywitanie kompa, ale z drugiej strony usterka ECU tez jest sygnalizowanma nie okreslona liczba migniec...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Brak migniec to tak jakby nieokreslona ilosc migniec prawda wlasnie o to chodzi ze nie mam jak podmienic. kupilem juz kompa od takiego modelu. czekam na paczke. Zastanawia mnie co by to moglo byc innego niz komp i nic mi do glowy nie przychodzi:(
więc raczej upalone ECU...chyba ze gdzies w obwodzie cos sie porobilo...chcoiaz chlopaki na crx forum wyraznie ppisza o upalonym ecu...no nic czekamy na paczke
Komputerek przyszed. podlaczylem i dalej to samo... No to teraz to juz kompletnie nie wiem co mam robic. Czy takie cos moze spowodowac zepsuta pompa? jak juz napisalem jechalem i zgaslo check engine i koniec pompy nie slychac ale myslalem ze to przez komputer...
[ Dodano: Czw Sie 07, 2008 20:02 ]
Wlasnie grzebalem przy aucie. nie ma iskry pompa nie dziala dioda na kompie nie swieci i nie mruga check engine swieci caly czas. wyglada na to ze umarł. nikt mi nie potrafi pomoc wiec juz nie bede pisal.
spokojnie kolego:) to nie jest silnik rovera i dodatkowo tych aut jest tylko kilka/kilkanascuie w Polsce:) najlepiej to poporstu napisz posta tutaj:
http://www.honda-crx.info/forum/index.php
chlopaki znaja te silniki jak wlasna kieszen:) napewno Ci ktos pomoze:) chociaz po mojemu to wyglada na to ze komp nie ma polączenia z resztą....jest chyba jakas procedura adaptacji czy cos nie ejstem pewnien, na crx forum napewno CI pomoga:)
jak chcesz jakies schematy wiazki z rave'a to wal smialo:)
nasze autko jest juz stara konstrukcja i duzo ich tutaj na forum nie ma:/ wiec rowniez specow od tych aut jest niewielu...:/ tam te silniki w crx to standart i na bank znajdziesz odpowiedz:) pozdro:)
A ty Cie zaskocze bo napisalem jaki mam problem i tylko jeden odpisal ze w sumie nie ma pojecia... pisze o bezpiecznikach masach i takich tam.. wiekszosc tych rzeczy sprawdzilem no ale co mi pozostaje.. szukam dalej.. jak sobie nie poradze to jazda do elektryka W kazdym razie to juz nie pierwsze jaja jakie mi odstawia to autko.. ale co zrobic kiedy ono takie sliczne jest
spokojnie, nie kazdy jest caly czas na forum:) a sprawdzales czy prąd dochodzi do nowego kompa?? masz RAVE'a?? może sciagnij sobie i sprawdz kabelek za kabelkiem:) to chyba zalezy od autka, bo moj (odputkac) nie sprawia mi zadnych klopotow:) ale masz racje to auto wyglada obłędnie
gdzie jest Twoj temat na forum crx???????????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum