Wysłany: Czw Sie 07, 2008 21:26 [R214 Si '97] Dziwne odgłosy spod maski prosze o sugestie
R 214 Si '97
Witam serdecznie poniżej podaje linka gdzie można usłyszeć dziwne cykanie tarcie nie wime jak to nazwać, zaczęło się gdy pojechałem do mechanika gdyż coś stukało a pewności nie miałem na 100%, jednak moje obawy się potwierdziły że stukał jeden z popychaczy. Mechanik rzekomo sprawdził wszystkie i wyłapał tego co tak hałasował. Z tego co mi opowiadał musiał rozłożyć rozrząd i wałki, wydaje mi się ze tak jak przed tą wymianą słychać było popychacz tak teraz słychać już nie tak głośny stuk ale doszedł jeszcze dźwięk jakby coś tarło. Pierwsze 20 sek to przy zamkniętej masce a reszta przy otwartej zaznaczam że nie słychać tych dźwięków na zimnym silniku tylko na rozgrzanym.
To tarcie może być z obudowy rozrządu tzn pasek obciera lekko o plastik, ja tak miałem jak się lekko docisnęło obudowę, natomiast ten klekot to chyba trzeba mechaniora ponownie
_________________ Był R416Si '97 i zawsze pozostanie, lecz nie materialnie a duchowo...
Sprawdzałem już była odkręcana obudowa od rozrządu i jest ok tak że to nie będzie to miejsce. A jak to mechanik stwierdził ma już swoje lata i nowego się z tego nie zrobi, a tu raczej o nowe nie chodzi tylko by było tak jak ma być bo raczej silniki tego modelu takich odgłosów normalnie nie oddają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum