Powymieniałem ostatnio wszelkie żarówki i żaróweczki w okolicy liczników, ale nadal podświetlenie licznika km dziennego i total jest jakby zaciemnione. Czy to jest normalne, czy tez nie doszedłem do jakiejś żaróweczki ? Powymieniałem wszystkie widoczne na zdjęciu, są jeszcze jakieś gdzieś "głębiej"?
pawciu87 napisał/a:
niestety musze Cie zmarwic Zientas poniewaz jest to normalne w rocerkach serii 600
Powiem, że to nie tylko seria 6set ma te niedomagania. Moje 4setka też, to chyba już taki urok roverków. Ale..
Zastanawiałem się czy nie pociągnąć tych cyferek jakąś białą farbką fluorescencyjną, niestety nie znalazłem białej, jest żółta, różowa, pomarańczowa, zielona, czerwona. Nie szukałem jeszcze w sklepach plastycznych, może tam coś znajdę odpowiedniego.
Po za tym, naprawiając ostatnio obrotomierz zastanawiałem się nad podświetleniem zegarów tzn. zamianą białych żaróweczek z pomarańczowymi kondonikami , na pomarańczowe żaróweczki jakie stosuje się w kierunkowskazach. Co myślicie o takim zabiegu??
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 23:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po za tym, naprawiając ostatnio obrotomierz zastanawiałem się nad podświetleniem zegarów tzn. zamianą białych żaróweczek z pomarańczowymi kondonikami , na pomarańczowe żaróweczki jakie stosuje się w kierunkowskazach. Co myślicie o takim zabiegu??
a da to coś??
chociaż po głębszym zastanowieniu powinno troszkę lepiej świecić bo nie będzie gumy jednak jak w praktyce będzie?? kto to wie sprawdź i daj znać bo też myślę o zmianie
Operacja udana pacjent zmarł... Oczywiście żartuję sobie
Zamieniłem żarówki na pomarańczowe...
żarówki pod gumkami świeciły ale były czarne
gumki już do niczego się nie nadają, co nie które przygrzały się do żaróweczek i potargały przy próbie ściągnięcia
EFEKT na pomarańczowych żaróweczkach powalający, nawet wyraźnie widać licznik ogólny kilometrów, troszkę słabiej licznik dzienny, ale przynajmniej WIDAĆ
Jak dorwę jakiś lepszy aparat to wkleję fotkę, zresztą nie ma dużo roboty przy tym, dosłownie 10 minut żeby sprawdzić efekt zabiegu
PS. jak będzie się ktoś chciał dowiedzieć jak się dobrać do licznika to piszcie.
Rozumiem, że wymieniłeś tylko te "grube"? Możesz mi podać ich symbol i moc? Ostatnio jak wymieniałem (miałem jedną przy sobie na wzór) to płaciłem jakieś 8 zł/szt. Kupiłeś malowane na pomarańczowo, ze szkiełkiem pomarańczowym, czy tez założyłeś nowe gumki? Dobrze liczę, że jest ich 6 sztuk?
Tak to były te większe/"grube". 4 sztuki w s400 (reszta to kontrolki). Pomarańczowa bańka (zdaje się że malowane) Moc 5W. Symbol -nawet nie patrzyłem. Cena 2,50 pln (białe 0,70) Identyczne mam w kierunkach bocznych na błotnikach (pomarańczowa żaróweczka, biały klosz).
dodam jeszcze, że tych dwóch małych z góry wcale nie wkładałem.
Ostatnio zmieniony przez Tomaszi Nie Sie 19, 2007 00:47, w całości zmieniany 2 razy
OK, a jeszcze mam pytanko. Czy konstrukcyjnie zegary w 400 i 600 różnią się bardzo? Bo zastanawiam się czy wspomniany przez Ciebie efekt będzie równie spektakularny w 600. Wymieniając żarówki żadnych gumek nie zauważyłem...
tarcze zegarów w s400 są matowo-przeźroczyste tzn. podziałka i gdybym założył białe żaróweczki bez filtra, który spełniały pomarańczowe gumki miałbym białe podświetlenie. Wychodzi na to że u ciebie zegary mają taki filtr w sobie, lub jest jakiś pomarańczowy plastik pomiędzy żrówką a tarczą, przy okazji wyciągania liczników odkręć od tyłu tarcze (3 lub 2 śrubki- będą to te, które są na ścieżkach) i sprawdź jak to wygląda od środka. Więcej nie pomogę bo nie znam konstrukcji liczników w 6setkach.
Ja wraz z przyplywem gotowki zmienie w swojej 416 kolor tarcz na biale i planuje zalozyc chromowe obwodki i zrobic podswietlanie niebieskimi diodami noi + czerwony marker fluorescencyjny do wskazówek. Ciekaw jestem jak to bedzie wygladalo . Co o tym myslicie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum