Wysłany: Sob Sie 09, 2008 17:18 [R416] Nawigacja
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Pytanie może nie w temacie. mianowicie czeka mnie długa podróż po polsce w tereny nieznane.postanowiłem uzbroić się w nawigacje poradzcie coś dobrego tak do 1000.Kładłbym nacisk na mapę Polski.Przy okazji czy ma ktoś do czynienia ze sprzętem caraudio firmy Manta.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 00:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 17:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No kolega ma racje coś z automapą w sumie to jezdzę na kilku mapach i we wszystkich jest inaczej ale do celu prowadzą tak więc zakup głównie pod kontem jakości urządzenia - żeby nie cieło się w drodzę - może coś z mio lub garmina POZDRO
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 19:47
Posiadam Garmin Nuvi 250 W i jestem zadowolony.
W lutym dałem ponad 1000 zł.Teraz potaniały.Duży,czytelny wyświetlacz jest największym plusem tego urządzenia a minus to uruchamia sie trochę długo,około 30 sekund.Lepsze wersje gotowe do pracy od razu po włączeniu.Kwestia procesora.Ale jeśli chodzi o nawigację w mieście lub trasie to bez zarzutów.Żadnego mulenia,spowolnienia czy czegoś podobnego...
pablo3011 napisał/a:
Przy okazji czy ma ktoś do czynienia ze sprzętem caraudio firmy Manta
Ci od sprzętu komputerowego
Jeśli chodzi o głośniki komputerowe to dramat a o car audio to nie wiem.
ja ze swojej strony mogę śmiało polecić nawigacje Lark 35.0 bądź 35.3
co prawda trzeba automape samemu dograć ale za cenę 300zł nie ma wg. mnie nic lepszego
ostatnio zakupiłem palmtopa Mio (koszt w Media ok 900 zł) dograłem AutoMapę (wg mnie ze wszystkich map zdecydowanie najlepsza) i działa bez zarzutów, a sama bateria działa bez ładowania i na pełnej pracy nawet 4-5 godzin
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 08:28
ja mam Larka 35.1 z automapą 5.0.5 (dograne suszarki, fotoradary - warto tą stronę dodać do ulubionych: h**p://poi4am.prv.pl/) - wszystko chodzi wybornie. Tanio a dobrze.
Jedyny minus - brak ładowarki sieciowej, więc aby naładować trzeba pokombinować - ale dla chcącego nie ma nic trudnego.
Więcej o larkach: http://www.my-navia.pl/in...e6bdc83c88a2166
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 18:52
Cytat:
W swoim Garminie rozwiązałem to inaczej-ładowarka sieciowa od telefonu Motorola V3x pasuje(chyba MINI USB sie to nazywa)daje taki sam prąd...
To chyba też trochę zakombinowane (na pewno droższe) rozwiązanie.
http://www.allegro.pl/ite...4_gsm_ipod.html
Wtyczka USB do tej ładowarki, a mini USB do nawigacji, zasilacz do gniazdka i hula jak trzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum