Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 19:25 [R 620 SDi '95r.] Wskaźnik ciśnienia doładowania.
Witam.
Mam pytanie.
Na ile dokładny jest taki wskaźnik?
Na Allegro około 90 złotych.(niestety akurat nie ma aukcji z tym wskaźnikiem teraz).
Chodzi mi o procentową dokładność np. + -10% wskazania.
Ktoś z forum montował chyba podobny...
Aha,są trzy kable:
1. Czarny (CONNECT TO GOOD GROUND) rozumiem,że masa.
2. Pomarańczowy (CONNECT TO 12V LIGHTING) włączanie podświetlenia wskaźnika poprzez włączenie świateł
3. Czerwony (12V IGNITION SWITCH {+}) Włączenie podświetlenia wskaźnika poprzez włączenie zapłonu
Nie jestem pewny co do punktów 2 i 3.
Elektrykiem z zamiłowania nie jestem ale myślę,że dam rade tylko zastanawia mnie kabel numer 3 bo po podaniu na niego prądu nic sie nie dzieje...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 05:01
OK,dzięki wielkie.
Jeszcze jedno-muszę podłączyć wszystkie trzy ?
Czarny wiadomo ale czy muszę podłączyć ten od zasilania po przekręceniu kluczyka czy tylko ten od świateł? Bo mam wolny kabel za radiem gdzie po przekręceniu kluczyka pojawia się prąd.Wtedy drugi musiał bym gdzieś do świateł ciągnąć ale po co skoro jedno zasilanie chyba wystarczy?
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 07:16
Wskaźnik założony.Nawet to wygląda.
A co do wskazań to pokazuje jakieś 1.1 bar maksymalnie podczas ostrej jazdy.
Bardziej sie nastawiałem na efekt wizualny. Taki bajer.A co do wskazań to myślę,że są takie w miarę.
I można sobie popatrzyć jak i kiedy "pracuje" turbina w czasie jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum