Wysłany: Sro Sie 13, 2008 10:14 [R 200 1.6 16V `98r.] Zbieżność i geometria
Witam,
Byłem przed chwilą na ustawieniu geometrii podwozia. Mechanik sprawdził w jakimś swoim kapowniku i stwierdził, że nie ma kątów do ustawienia w moim Roverku, tylko zbieżność.
Zakpił sobie ze mnie czy to prawda???
_________________ It's all right...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 10:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Można trochę pogrzebać z pochyleniem kół z przodu kombinując przy śrubach mocujących McPherson-a. U mnie takie coś robili przy ustawianiu zbieżności bo sie nie pokrywało z tyłem (poprzedni właścicel miał "lekką kolizję"). Niestety, nie wiem na czym polegała owa operacja...
_________________ Już nie mam Roverka...
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 13:50
Podobny problem mam w swoim ZRku - koło po stronie kierowcy lekko leży po uderzeniu w krawężnik i jego górna część wystaję nieco bardziej od dolnej poza obrys auta - sprawdź dobrze przednią belkę zawieszenia (u mnie prawdopodobnie to jest powodem), wachacze oraz amortyzatory.
Panowie a czy po wymianie amorków i spreżynek trzeba ustawiać zbieżność na nowo?
Bo jak jade teraz R i poszczam kiere podczas jazdy to w sumie nie ściąga na strone(y)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum