Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 165 Skąd: Chorzów
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 19:25 TS-W307D4 jak podłączyć pod wzacniacz
właśnie kupiłem taki głośniki mam dylemat jak go podłączyć? ma 2 cewki po 4ohm i jak go zmostkuje bedzie 8ohm.... moge jedną cewke podłączyć pod lewy kanał na wzmacniaczu a drugą pod drugi kanał? prosze o pomoc, puki co mam zmostkowane na 8ohm bo mój wzmak toleruje mostki od 4 do 8 ohm, gra dobrze ale może jest jakieś inne wyjście aby grało lepiej dziwne ale ten głośnik tak lata jakby miał zaraz wypaść wczoraj spaliłem boschmanna i boje sie aby jemu tez nie zrobić krzywdy
[ Dodano: Sob Sie 16, 2008 20:26 ]
aha przy okazji jak ustawić wzmacniacz, chodzi mi od niskie tony jak ustawić oddcięcie bo narazie mam 45hz... i czy ustawiać podbicie basów, i jak ustawić optymalnie radio?
_________________ Nie ma słabych aut... są tylko słabi kierowcy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ojoj
1. filtr dolno przepustowy na 100hz
2. masz do wyboru albo 2 ohm albo 8 ohm
3. ten glosnik jest padaczka
4. membrama lata jak szmata bo masz za slaby wzmak i glosnik leci na przesterze i pewnie calym pasmem od 45hz w gore...
5. mozesz podlaczyc kazdy kanal osobno ale jak do wzmaka doprowadzisz sygnal po sumatorze albo mono...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:39
michone,
1. ok tak ustawie.
2. głupio ale .....
3. ja słyszałem inne zdanie o tym głośniku tymbardziej w tej cenie do 200zł
4. wzmak nie jest taki słaby bo ma podobno 500 rms i ludzie go chwalą, boschmana 250Rms dzisiaj spaliłem i kupiłem tego.
5. nie rozumie tego punktu:) moge podłączyć ale przez jaki symulator?
ralfi83, jutro wezne instrukcje głośnika i wzmaka i zobaczysz co i jak
jesli kazda cewke zasilisz z osobnego kanalu to mozesz uszkodzic glosnik... pamietaj ze idze sygnal stereo... oczywiscie w wiekszosc piosenek dolne czestotliwosci są wspólne ale ...
Co do tych pioneerow to w tej cenie masz kilka sprawdzonych glosnikow... np stx 300ap/ reveland axx, ravemaster bsw 154II i kilka innych.
W jakiej obudowie masz tą pompke??
nie wiem za ile go kupiles ale wlasnie czytalem opinie o nim i zastanawiam sie czy faktycznie nie bylo nic lepszego do wyboru... no i moc sprawdzona to ok 380w na dwa kanaly... czyli przy 8ohm da Ci ok 180w
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 09:03
michone, ok ale i tak nieżle daje, można jescze podłączyć pod 2ohm bo wzmacniacz i głośnik tak pracują tylko jak to zrobić? a co jakby puścić jeden zmostkowany kabelek do terminala a od terminala 2 do każdej cewki osobno? chyba tak jest w instrukcji namalowane....
ciekawe czy jest wzmakol samochodowy do 300zł co ma 180W w rms dla 8ohm!:mrgreen:
[ Dodano: Nie Sie 17, 2008 10:04 ] michone, a głośniki obojętnie czy bedzie zmostkowany na 2ohm czy 8ohm to ma taką samą moc?
[ Dodano: Nie Sie 17, 2008 16:00 ]
ok rozumie nie idzie mi pomóc
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 07:29
michone, dzięki ale wyskoczyło mi to:
Access Denied
You don't have permission to access "http://www.crutchfield.com/S-7Wj23Ax76Bs/learn/learningcenter/car/subwoofers_wiring.html?" on this server.
Reference #18.300dd58.1219040187.17e7752
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 19:25
michone, a nie bedzie lepiej jak go wymienie na D2 wtedy na mostku bedzie miał 4ohm jutro jade go wymienić ale czy ten d2 przy mostku 4ohm bedzie lepiej grał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum