Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:25 [R45] Czujnik ruchu - alarm
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, w moim R45 pod zaślepką czujnika ruchu jest cieniutki kabelek z końcówką. Czy wystarczy podpiąć tam czujnik ruchu czy trzeba bardziej ingerować w alarm żeby podłączyć czujnik ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 14:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujka jest zamontowana w podsufitce nad bocznym słupkiem od strony pasażera. Ja miałem tam zaślepkę a po nią był kabelek z końcówką. Czujnik kupiłem na Alegro
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=417003191 Towar dostałem bardzo szybko i sprawny
Jak moge to tez sie dopisze,mi czyjniki nie działały wiec po długim poszukiwaniu i proszeniu gości od alarmów ktorzy mowili ze to bedzie kosztowac postanowiłem to sam naprawic nic nie taraciłem bo i tak nie działał,najpier znajomy elektryk przemierzył te trzy kabelki czy tam jest jakiś prąd hura bo był:) wiec kupiłem nowe uniwersalne czujniki z układem scalonym gdzie ustawia sie czułość,podłączyłem i super udało sie,puzniej uciołęm oryginalną wtyczke co idzie do słupka i połączyłem z nowymi przwodami,co wazne wszystko jest zaprawione w tym małym pudełku do jest wsadzone w posufitke wiec nic nie widac naprawa kosztowała mnie całe 30zł za czujniki ruchu:) polecam bo to łatwe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum