Witam
Walczyłem z tym jakiś miesiąc temu w Roverze 45, też przy dużym deszczu miałem kałuże na wycieraczce pasażera z przodu. Według tego co znalazłem na forum zdjąłem plastikowe podszybie i okazało się, że uszczelka, która powinna przylegać do szyby jest w stanie szczątkowym, poza tym kanały którymi odpływa woda były mocno zabrudzone, a kanał odpływowy z prawej strony prawie całkowicie zapchany resztkami liści i igieł z drzew. Efekt był taki, że gdy duże ilości wody spływały po szybie zamiast po plastikowym podszybiu dostawała się pod nie i małą rynienką spływały na boki, podejrzewam, że przelewała się i wpadała do układu wentylacji, dodatkowo zatkany lewy odpływ powodował, że cała woda przepływała na prawą stroną i też mogła się przelewać do układu wentylacji. Udrożniłem odpływy, delikatnie podgiąłem blachę osłaniającą kanał wlotowy powietrza, a podszybie zamiast na resztkach uszczelki przykleiłem na silikonie, od tej pory mimo kilku dużych ulew w Roverku sucho.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum