Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:56 [R414] Nie działa tylna wycieraczka i ogrzewanie szyby
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam. W moim Roverku nie działa tylna wycieraczka, oraz ogrzewanie tylnej szyby. Myślałem, że to wina połamanych kabli w wiązce kabli przy "klapie"bagażnika, lecz kable są całe, były sprawdzone przez elektryka, sprawdzone były też bezpieczniki, przekaźnik znajdujący się pod maską samochodu - a następnie elektryk skapitulował i oznajmił, że bez schematu nie da rady. Zdobyłem schemat ogrzewania szyby , lecz nie umiem znaleźć schematu tylnej wycieraczki. Jeżeli ktoś by miał takowy byłbym stasznie wdzięczny. A oprócz tego mam pytanie czy jak się załączy spryskiwacz szyby przedniej lub tylnej to powinna się automatycznie załączyć wycieraczka i "machnąć"ze 3-4 razy tak jak np we Fiacie, bo w Roverku tego nie mam. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 21:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za podpowiedź, ściągnąłem sobie RAVE ale kolejny problem bo nie mogę go otworzyć jest zapisany jako plik ISO i męczę się już 2 dzień. A co do machania wycieraczek przy załączonym spryskiwaczu to nie działa mi to ani z przodu, ani z tyłu, no a z tyłu wycieraczki to wcale nie działają. Czy może gdzieś być "ukryty"przekaźnik od takiego czasowego załączania wycieraczki? właśnie dlatego potrzebuje tego schematu, a niestety RAVE nie mogę otworzyć. A może to jest wspólna wina tego ukrytego przekaźnika ,że nie działa też ogrzewanie tylnej szyby - już sam nie wiem. POMOCY!
Dzięki , spoko udało mi się otworzyć plik ISO właśnie dzięki Alkoholowi - jednak " alkohol" jest dobry na wszystko... No i dzięki temu znalazłem odpowiedni schemat i...czarna magia wydrukuje i pojadę do elektryka .pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum