Wysłany: Czw Sie 21, 2008 21:21 [R75] bagażnik dachowy - czy to wypada?
Witam!
Wprawdzie wakacje już prawie minęły ale własnie teraz chciałbym sobie kupić bagażnik dachowy do R75 (sedan) celem wożenia dwóch rowerów! I w związku z tym mam pytanie do wszystkich forumowiczów czy to wypada wozić cokolwiek na dachu takiej limuzyny? Rozglądalem się intensywnie ostatnio ale na żadnym z widzianych R75 nie stwiedziłem nic na dachu! Może ktoś dysponuje fotkami jak takie ustrojstwo wygląda na dachu R75!
Pozdrawiam wszytkich
jarek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 05:03
A czemu nie - to mimo wszystko auto jak kazde inne i niestety ma swoje ograniczenia. Możesz nie wozić ich na dochu...o ile znajdziesz inne miejsce do tego. Ja nie wnikam, kupuje bagaznik i jade.
Po co bagażnik na dach ? 2 rowery do normalnego się zmieszczą.
Dwa rowery bez problemu (tzn. po zdjęciu kół) wchodziły do starej, poczciwej fieścianki Tutaj taki numer nie przejdzie, trzeba by dodatkowo składać kierownice, a poza tym gdzie miejsce na pozostały bagaż?
[ Dodano: Pią Sie 22, 2008 22:06 ]
Thrillco napisał/a:
A czemu nie - to mimo wszystko auto jak kazde inne i niestety ma swoje ograniczenia. Możesz nie wozić ich na dochu...o ile znajdziesz inne miejsce do tego. Ja nie wnikam, kupuje bagaznik i jade.
Ja też nie mam wyjścia, musze kupić bo inaczej uschnę z tęsknoty za rowerem
[ Dodano: Pią Sie 22, 2008 22:08 ]
Paul napisał/a:
Może lepiej bagażnik roWerowy zakładany na hak (o ile go masz)
IMHO - R75 z bagażnikiem na dachu 'tak sobie' będzie wyglądał , ale jak nie ma wyjścia .....
Niestety nie mam haka , więc pozostaje dach - mówi się trudno
[ Dodano: Pią Sie 22, 2008 22:13 ]
kufel napisał/a:
nie bagażnik rowerowy a "trumna", nie wygladało źle, troche szumiał ale za to duzo się mieści
dzieki za fotki - ale i bez tego wiem, że "trumna" na dachu wygląda zawsze bardziej estetycznie od rowerów
a przy okazji spytam jaki masz bagażnik bazowy na dachu
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 23:00
Parokrotnie widzialem boxy na BMW 7 czy A8, moj ojciec w mondeo ST220 tez boxa wozil, wiec czemu w R75 mialoby nie wypadac?:> Poza tym chyba nie jedziesz z tym na wybor naj naj samochodu gdzies tam, tylko na wakacje.
Ostatnio zmieniony przez kamil_luczak Nie Sie 24, 2008 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Z bagaznikow dachowych do sedana tzn.relingow to bardzo podobaja mi sie fabryczne montowane w R75 ale zadko mozna spotkac na aukcjach.Teraz jeden jest na niemieckim ebay ale platnosc tylko przelewem a moj znajomy niemiec nieststy na wakacjach w...PL
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 01:30
IMHO do R75 każdy dodatek może tylko popsuć prezencję
Ale życie jest życiem i parę razy do roku można chyba zrobić z hrabiego osiolka
No i na pewno bagażnik i roWery powinny być na odpowiednim poziomie estetycznym
PS. ZTCP to producent przewidział nawet dodatkowy bagażnik na klapę sedana, oczywiście w chromie Fotki są gdzieś w galeriach na stronie roverki.pl
You must see it: http://www.roverki.pl/mod...0&orderby=dateD
tom214Si ten na tylna klape to jest jakis magnetyczny??Dachowy to wiem ze pod tymi 4 zaslepkami sa gwinty i w UK juz widzialem nawet takie relingi jak do kombi tyle ze krutsze troche do sedana.Nawet to ladnie wygladalo a pokryc to tym chromem do plastikow i w ogole by sie prezentowalo.
Ale życie jest życiem i parę razy do roku można chyba zrobić z hrabiego osiolka
co prawda to prawda a poza tym moja żona dostała ataku śmiechu przeczytawszyo możliwości zrobienia z hrabiego osiołka
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 20:39 ]
Kamil Luczak napisał/a:
Paro krotnie widzialem boxy na BMW 7 czy A8, moj ojciec w mondeo ST220 tez boxa wozil, wiec czemu w R75 mialoby nie wypadac?:> Poza tym chyba nie jedziesz z tym na wybor naj naj samochodu gdzies tam, tylko na wakacje.
ja nie mam zbytnich oporów przed zamontowaniem bagażnika na R75 - skoro muszę przewieźć rowery nie mam wyjścia ale co mi szkodzi zasięgnąć opinii szanownych forumowiczów znających się na rzeczy, zawsze przecież mogą podpowiedzieć jakieś fajne rozwiązanie jak np. możliwość zakupu oryginalnych relingów do sedana pzdr
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 20:45 ]
Zukowaty napisał/a:
Z bagaznikow dachowych do sedana tzn.relingow to bardzo podobaja mi sie fabryczne montowane w R75 ale zadko mozna spotkac na aukcjach.Teraz jeden jest na niemieckim ebay ale platnosc tylko przelewem a moj znajomy niemiec nieststy na wakacjach w...PL
ciekawa sprawa, nie wiedziałem, że w ogóle coś takiego można dostać ale trochę za dużo zachodu, gdyby w kraju ktoś sprzedawał to co innego dzięki za info i pzdr
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 20:48 ]
Zukowaty napisał/a:
pokryc to tym chromem do plastikow i w ogole by sie prezentowalo
zamontuję aluminiowy to będzie prawie jak chromowany
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 21:00 ]
xtek napisał/a:
Niekoniecznie. Sa bagazniki na klape nawet jak nie masz haka.
koszt to ok. 300zl w przypadku Thule.
Wiem, wiem ale takie mi się po prostu nie podobają Poza tym przy takich bagażnikach jest chyba problem z widocznością świateł i tablicy rejestracyjnej. Ale nawet jeśli nie ma to jak na mój gust mimo wszystko bardziej pasuje dachowy (oczywiście mogę się mylić ) pzdr
Zukowaty napisał/a:
ciekawa sprawa, nie wiedziałem, że w ogóle coś takiego można dostać ale trochę za dużo zachodu, gdyby w kraju ktoś sprzedawał to co innego dzięki za info i pzdr
A jaki problem z zachodu jesli tylko platnosc jest przez paypal??Klikasz wygrywasz palcisz paypal i masz w domciu :)To wyglada tak a widzialem jeszcze kiedys w UK taki juz naprawde jak relingi wkrecany w 2 zaslepki okragle na kazdej stronie czyli montowany w zdluz auta auta ale mozliwe ze to ten sam sie obraca poprostu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum