Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:19 [R220 SD 97'] cos "dzwoni" pod mieszkiem...
witam,
dzis podczas jazdy uslyszalem dziwna "przypadlosc" - czego wczesniej nie bylo...na biegu jalowym, slysze ze cos czasem dziwnie "dzwoni" pod mieszkiem zmiany biegow - jak nim porusze lekko w lewo badz prawo, dzwonienie ustaje...niby nic - ale doprowadza mnie to szewskiej pasji: ) moze ktos ma jakis pomysl co to i jak sie tego pozbyc...? pozdrawiam, KP
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:31
no prosze - trafilem w sedno: ) dzieki za pomoc..."dzwoni" u mnie delikatnie, wiec mam nadzieje ze to kwestia luzu do zniwelowania...jeszcze jedno, piszesz o zbyt duzym ruchu dzwigni - to dosc relatywe okreslenie...o jaki ruch chodzi i jaki jest klasyfikowany jako "zbyt duzy"?: )
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:37
rozumiem ze ruch dotyczy drgania dzwigni na wolnych obrotach - i jesli drga tak ze ciezka ja zlapac za pierwszym razem (czytaj: jak w autobusie MPK) - to cos jest nie tak: )
u mnie drga delikatnie - powiedzmy 5mm na boki podcas pracy silnika, jest to widoczne i prawde mowiac tez mnie drazni, ale podobno tak ma byc - chyba ze tez z tym da sie cos zrobic?
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:42
no tos mnie zaskoczyl - sadzilem ze przy zmianie biegow "ruszamy" dociskamy dziwnie na danym biegu tak daleko az poczujemy pod reka ze wskoczyl bieg...nigdy dalej nie probowalem jej "przeciagac" - czyli jak juz czujemy ze wskoczyl dany bieg to nie powinno sie jej dac dalej "przepchac" - czy jak?!: )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum