Wysłany: Czw Sie 28, 2008 16:32 [R400] Szuranie w okolicach silnika po zalaniu wodą
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
czesc, mam taka rozkminke, poniwaz ostatnio w mojej okolocy byla mala powodz i przejezdzajac przez takie wieksze kaluze chyba troche zalalem urzadzenia w okolicach silnika i teraz dobiegaja z tamtad niepokojace szumy i szuranie.
Zastanawiam sie czy zalalem troche alternator czy moze paski rozrzadu i czy mozna by je troche naoliwic.
Ktos mial podobne doswiadczenia? Za wszelkie sugestie z gory dzieki.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 16:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zastanawiam sie czy zalalem troche alternator czy moze paski rozrzadu i czy mozna by je troche naoliwic
prędzejwysuszyć, ale paskinie powinny szurać...
Myślę, że jakieś łożysko dostało wody i różnych rzeczy, które w niej były
Albo może trochę piachu do sprzęgła klimatyzacj się dostało... sprawdź, czy jak włączysz klimę to nie ucichnie...
Sprawdź też, czy do oleju wspomagania coś się nie dostało
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
klimatyzacji niestety nie posiadam ale rozmawialem ze znajomym, ktory mowil ze pasek od alternatora mogl sie poluzowac albo poprostu poszarpac od wody.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 18:59
Proponuję zdjąć pasek wspomagania i wtedy odpalić , często padają łożyska w napinaczu (woda dokończyła dzieła), jeżeli nie pomoże to zdejmij pasek alternatora i wszystko będziesz wiedział.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum