Wysłany: Sob Sie 30, 2008 14:42 [R600] Co przedstawia fotografia??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1998
Umiejscowienie - w środku auta, po bokach tuż pod przednią szybą (są 2szt. tego czegoś). Co to jest / do czego służy / jak to zdemontować (bo mi trzeszczy) (zdjęcie jest z zewnątrz auta)
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ooo! Tyle lat Rovera i Accorda miałem i nie wiedziałem, że tam są głośniczki
A trzeszczenie to nie od głośniczka lecz plastiki tam jakieś skrzypią. To mówisz, że wyciąga sięje po prostu w górę? Spróbuję i dam znać czy poszło - dzięki!
Mayson, mozliwie jak najdluszy i jak najcienszy plaski srobokret oraz podwazasz po rogach, zaslepka jest na 4 plaskie wciski, wyskakuje z latwoscia tylko prosze uwazac na szara wtyczke dwu-pinowa aby nie wyrwac cieniusienkich kabelkow...
Zadziałałem, posmarowałem delikatnie plastiki wazeliną i zobaczę w trasie czy nie skrzypią.
Głośniczki u mnie są Mój R jest chyba najbogatszą wersją z możliwych - nie mam trzeciego 3-punktowego pasa i tempomatu - resztę chyba wszystko ma (nawet oryginalny antynapad Waleo). A 3-punktowy pas mógł być wymagany na danym rynku przepisami - poprzedni R nie był taki bogaty, był starszy, ale był sprowadzony i miał pasy. Ten jest z polskiego salonu, a na polski rynek wiadomo jak było...
A 3-punktowy pas mógł być wymagany na danym rynku przepisami - poprzedni R nie był taki bogaty, był starszy, ale był sprowadzony i miał pasy. Ten jest z polskiego salonu, a na polski rynek wiadomo jak było...
Dokładnie tak jest - w Polsce 3-punktowe pasy musiały być tam, gdzie zagłówek, a zagłóki z tyłu w tamtych latach były nieobowiązkowe, na innych rynkach było inaczej.
Mayson napisał/a:
Mój R jest chyba najbogatszą wersją z możliwych
A masz podgrzewanie przednich foteli i dwukolorową skórę z logo Rovera na zagłówkach?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
gdzie znajdował się przycisk uruchamiania podgrzewania foteli?
Dwie zaślepki koło ręcznego powyżej panelu szyb elektrycznych.
Mayson napisał/a:
O skórze dwukolorowej i log w R600 pierwsze słyszę...
Ja nie widziałem, ale podobno w Szwajcarii były takie wersje (chyba w ECC w Babicach jedna taka była przez jakiś czas "służbowa" - tak mówił Mariusz).
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Tak myślałem z tym podgrzewaniem - dzięki! Chciałbym taką skórę chociaż na fotkach zobaczyć jak się prezentuje, może na samych zagłówkach bym sobie logo zrobił...?
BTW - czy przegub można regenerować czy to idiotyzm? (zadaję to pytanie tutaj, bo tamten wątek o przegubie już poszedł w dół i nie wróci - jest w zasadzie "solved"... wystarczy odp. TAK lub NIE)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 13:07
Mayson napisał/a:
zadaję to pytanie tutaj, bo tamten wątek o przegubie już poszedł w dół i nie wróci - jest w zasadzie
Wystarczy, że ktoś dopisze cos do tego wątku i wróci on na górę. Jeżeli ostatnią piszącą w nim osobą byłeś Ty, to poproś kogoś np. na SB, żeby podbił ten wątek podając mu do niego linka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum