Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 09:36 [R75] I ubytek płynu chłodniczego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Mam problem. Rover 75 1.8. Od jakiegoś czasu zauważyłem ubytek płynu chłodniczego. Dodatkowo silnik trochę się muli i przez kilka minut po rozruchu widać białą chmurę za samochodem. Około 3 miesięcy temu była robiona uszczelka pod głowicą. Proszę o jakieś rady. Czy spalanie około 11 litrów dla tego silnika to normalka
piter34: przeredagowałem tego posta (kropki, przecinki, czytać się nie dało... )
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 23:38, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 09:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spalanie 11 litrów to nie normalka. No chyba że na mieście i z ciężką noga:) Mi to wygląda na uszczelkę ale mogę się mylić. Poczekaj na opinie innych. Na forum jest dużo fachowców.
Biały dym po odpaleniu?
Stawiam na uszczelkę.
Sprawdź olej, nie widać w nim cząsteczek płynu?
Jeżeli masz wymieszany płyn z olejem to na bagnecie będziesz miał cos takiego jak emulsja.
Podjedziesz na stację diagnostyczną, włożą do zbiorniczka wyrównawczego sondę i będziesz na 100% pewny czy to uszczelka.
Witam mam problem Rover 75 1.8 od jakiegoś czasu zauważyłem ubytek płynu chłodniczego dodatkowo silnik trochę się muli i przez kilka minut po rozruchu widać białą chmurę za samochodem, około 3 miesięcy temu była robiona uszczelka pod głowicą. Proszę o jakieś rady a i jeszcze czy spalanie około 11 litrów dla tego silnika to normalka
.
Może słynna uszczelka pod kolektorem ssącym poszła albo sam kolektor pękł. U mnie ja kolektor pękł to płyn dostawał się do cylindra i pierwsze 3 min dymił po rozruchu bo płyn parował dodatkowo silnik nierówno chodził. W każdym razie zaczął bym od sprawdzenia tego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum